Analyseren van plantensterolen m.b.v gaschromatograaf • Hallo! Ons PWS gaat over cholesterol. We zitten bij het vak Scheikunde.
  Met ons practicum willen wij kijken hoe je plantensterolen kan winnen uit een graansoort. Eerst moeten we kijken hoe je plantensterolen haalt uit de Becel Pro Activ boter. Omdat we zo de procedure weten, en het analyseren van plantensterolen uit een graansoort makkelijker gaat. Wij willen het practicum uitvoeren m.b.v een gaschromatograaf. Wij hebben een voorschrift, maar geen benodigdheden en een plaats om het uit te voeren.... Wij zouden jullie hulp goed kunnen gebruiken!


 • PWS TU Delft admin

  Beste Marayah,

  kunnen jullie mij precies uitleggen wat jullie onderzoeksvraag is, het is mij nog niet helemaal duidelijk? Als jullie een duidelijke onderzoeksvraag hebt kun je hier een passend onderzoek bij bedenken. Zo kunnen wij beter helpen met het bedenken en uitvoeren van dat onderzoek.

  Mvg,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  Beste Marayah,

  ik zal komende week kijken of ik wat voor je kan doen. Zou je het voorschrift wat je hebt gekregen van UniLever naar info@scholierenlab.nl kunnen sturen. Ik verwacht rond as vrijdag iets meer te weten.

  Mvg,
  Sanne • Hoi Sanne,
  Onze onderzoeksvraag is als volgt: In hoeverre kunnen plantensterolen dienen als vervanger van statines?
  Het onderzoek dat wij graag willen uitvoeren past er goed bij omdat we dan kunnen kijken hoeveel plantensterolen er ongeveer aanwezig zijn in de graankorrels (vanuit de boter willen we door naar de graankorrels). Zodat we daarna een dieet op kunnen stellen voor mensen die last hebben van de bijwerkingen van statines. We willen vaststellen (m.b.v. literatuuronderzoek) hoeveel plantensterolen nodig zijn om een deel van de statines te vervangen. En na het onderzoek willen we dan een totaalplaatje maken m.b.v. de hoeveelheid plantensterolen die verwerkt zitten in de graankorrels.

  Het practicum dat wij wilden gaan doen, moet je doen m.b.v. een gaschromatograaf. We hebben een voorschrift ontvangen van UniLever hoe en wat. Alleen kunnen wij dit onderzoek niet uitvoeren bij ons op school in Sneek en in Leeuwarden op de hogeschool ook niet... • Dankjewel voor je reactie. Wij kunnen de proef inmiddels ergens anders uitvoeren!! Heel erg bedankt voor je moeite.

  Groetjes,
  Melanie en Marayah


 • PWS TU Delft admin

  Mooi om te horen dat jullie je proefje kunnen uitvoeren. Succes ermee!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.