Pws deodorant • Wij hadden als hoofdvraag bedacht: Zijn de compressed deodorants echt duurzamer dan de grotere deodorants? Nu vroegen we ons af of jullie nog ideeën hadden voor onderzoek?
  We weten natuurlijk niet of u de nieuwe deodorants kent, maar ze hebben zeg maar de grotere spuitbussen kleiner gemaakt. Wat het dus duurzamer zou moeten maken, omdat er minder materiaal gebruikt wordt en minder CO2.
  Wij hadden het idee om sowieso deze experimenten uit te voeren:

  • Testen van deo op zweetbacteriën (Voor de werking)
  • Verfspuitbussen als simulatie (verdeeldheid van de druppeltjes)

  alvast bedankt • Hoi Inge(?)

  Uit je verhaal haal ik eigenlijk twee aspecten. Aan de ene kant wil je onderzoeken of de spuitbussen duurzamer zijn, en aan de andere kant wil je vergelijken of de werking/effectiviteit hetzelfde is als de grote versies. Klopt dit?

  Voor beide aspecten is het belangrijk om m.b.v. deelvragen duidelijk vast te leggen op elke vlakken je de twee wilt vergelijken EN hoe je dat wil gaan aanpakken. Kortom een goed onderzoeks/test plan. De experimenten die je zelf noemt zijn goed, maar hebben nog wat verdere uitwerking nodig.

  Wat betreft je vraag over suggesties voor andere experimenten: waar ik aan denk als ik kleine spuitbussen zie, is dat ze veel sneller op gaan omdat mensen stiekem net zoveel gebruiken als in de grotere. Dat zou het duurzame effect natuurlijk tegengaan, omdat je dan meer spuitbussen moet kopen. Misschien kun je testen of ze inderdaad net zo lang mee gaan als de grotere versies.

  Groeten,
  Matthijs


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.