Oscillerende reacties en Klokreacties • Heya,

  Wij zijn Silas en Tom.
  Wij gaan ons Profielwerkstuk houden over klokreacties en oscillerende reacties.

  We weten dat het erg op elkaar lijkt maar er ook verschillen zijn. Het probleem echter is.. Op het internet etc. staat niet erg veel over deze reacties. Er zijn een aantal voorbeeld stoffen maar om goed door te dringen tot dit onderwerp willen wij natuurlijk meer als alleen dit.

  Wij weten inmiddels wat er gebeurt bij deze reacties, maar wat is nou het precieze verschil tussen beide reacties. Bij een klok reactie gaat het er om dat 1 stof eerst reageert met een andere stof totdat deze volledig gereageerd heeft, vervolgens zal de overgebleven stof verder reageren met de andere stof die nog in de oplossing zit, zo is dus ook het kleurverschil te verklaren. De tijd en hoeveelheid stof staan in verband met elkaar.

  Maar wat is nou het verschil tussen dit en een oscillerende reactie?

  Graag horen we snel meer!

  Greatz.


 • PWS TU Delft admin

  Beste Silas en Tom,

  Een oscillerende reactie is een klokreactie. Dit komt omdat de reactie met een constante snelheid gaat. Hierdoor zit er een constante tijd tussen elke kleur verandering. Daarom kun je de klok gelijk ermee zetten. Een klokreactie is niet altijd een oscillerende reactie.

  Mvg,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.