Oervoedsel • Hallo,
  Wij zijn twee meiden uit (nog) 5 vwo en wij zijn bezig voor ons profielwerkstuk.
  Als onderwerp hebben wij oervoedsel gekozen.
  Hierbij hadden wij het idee om te onderzoeken of het beter of juist slechter zou zijn om terug te gaan op het eten van oervoedsel. Specifiek dachten wij er aan om vitamine C gehalten in een bepaald soort oervoedsel te bepalen en ook om het vitamine C gehalte in een voedingsmiddel dat we tegenwoordig binnenkrijgen.
  Verder komen wij hier niet helemaal uit en weten wij niet of het onderzoek consequent is.
  Heeft u hier wat ideeën over of kunt u hier tips over geven?

  Wij horen graag van u.

  Groetjes,
  Daniek en Maartje


 • PWS TU Delft admin

  Hallo Daniek en Maartje,

  Jullie hebben een interessant onderwerp gekozen. Er zijn nog wel een paar dingen die jullie moeten uitleggen voor mij om het te begrijpen, zodat ik jullie beter kan helpen.
  Als eerste wat verstaan jullie onder oervoedsel? Het voedsel wat 10.000 jaar geleden beschikbaar was? Ten tweede als jullie een proef gaan doen, moet je aan een sample oervoedsel komen. Hebben jullie daar al een idee voor.
  Jullie zouden nog wel naar een ander aspect van eten moeten kijken dan alleen vitamine C. Je kun namelijk niet zeggen omdat iets meer vitamine C bevat dat het gezonder is. Kijk bijvoorbeeld ook naar iets wat eten ongezond maakt zoals vetten en welke soorten vetten dan wel.

  Mvg,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.