Proefje Betonlab • Geachte Meneer/Mevrouw,

  Wij zitten in 6 VWO, en wij gaan ons profielwerkstuk over de sterkte van beton doen, en met name het verschil tussen normaal beton en verschillende soorten gewapend beton. Wij vroegen ons af of wij een bezoek konden brengen aan jullie betonlab, en of u een aansluitende proef heeft voor ons onderwerp.

  Met vriendelijke groet,

  Quintes van Horick en Wim Pilkes. • Ha Quintes en Wim,

  Leuk dat jullie onderzoek willen doen naar beton. Hebben jullie al een hoofdvraag geformuleerd? En bijbehorende deelvragen?
  Onderzoek naar verschil in druk- en/of treksterkte van beton kan op verschillende manieren. Je zou ervoor kunnen kiezen om twee dezelfde mengels te onderzoeken; 1 met wapening, 1 zonder. Welke conclusie kun je hieruit trekken?

  Of; is er uberhaupt n verschil in druk- en treksterkte van beton?

  Of; Je kunt voor een overspanning met lengte X druk en/of trekwapening dimensioneren. Ook erg leuk. Hierbij gaat het niet zozeer om het betonmengsel zelf, maar om de wapening die je nodig hebt. Hoeveel staven, hoe groot zal de diameter moeten zijn. Wat is de afstand van de staven onderling etc.

  Voor n proef zou ik voor jullie kunnen kijken of je een keertje mee mag kijken in het betonlab. Er worden hier veel proefstukken gemaakt, bestaande uit verschillende mengsels. Jullie zouden kunnen meelopen en meetwaarde kunnen overnemen. De kans dat jullie je eigen mengsel op de TU kunnen testen acht ik klein wegens drukte in het lab. Maar met de waardes uit het lab kun je natuurlijk wel goede conclusies trekken.

  Niet getreurd; je kunt ook gewoon thuis je eigen beton maken. Na 28 dagen is dit droog genoeg om de normtest uit te voeren. Bij n dunne dimensionering zou je mogelijk met eigen gewichten een grove schatting kunnen maken.

  Vooralsnog; veel mogelijkheden.

  Ik ben wel benieuwd welke richting jullie willen inslaan.

  Succes voor nu!

  Groet,
  Noor • Hallo Noor,

  Bedankt voor je reactie. Wij zouden graag een keer mee willen kijken bij een proefje in het betonlab, en eventueel meetwaarden van dat proefje in ons PWS gebruiken.

  Wij hebben besloten dat wij daarnaast ook zelf ons eigen beton gaan maken, en daar gaan we zelf een onderzoek mee doen.

  Graag horen wij wat voor proefjes er zijn, en waar wij dan mee zouden kunnen lopen

  Groet,

  Quintes en Wim • Hela Wim en Quintes,

  Wat betreft de proefjes; ik zal even rondvragen wat er mogelijk is. Dit kan even duren omdat ik afhankelijk ben van de docenten hier.

  Jullie horen spoedig van me!

  Groet,
  Noor • Hoi,

  Inmiddels ben ik op zoek naar een geschikte datum.

  Jullie horen van mij!

  Gr,
  Noor • Hee Noor,

  Bedankt voor het navragen, wij willen heel graag een druk- en splijtproef bijwonen. In principe zijn wij door de weeks altijd beschikbaar, maar de voorkeur ligt bij ons op een donderdag (op donderdag missen we niet veel les, en daardoor krijgen wij eerder toestemming van de schoolleiding).

  Alvast bedankt voor je moeite,

  Groet,

  Quintes en Wim • Ha jongens,

  Zojuist heb ik nagevraagd; er vinden altijd wel proeven plaats in het betonlab waar jullie bij mee zouden kunnen kijken. Druk- en splijtproeven behoren hier tot de opties.

  Wanneer zouden jullie langs kunnen komen? Dan geef ik dat door aan het lab.

  Gr,
  Noor • Ha Noor,

  Top dat we een proef kunnen bijwonen! Wij hebben zojuist verlof kunnen krijgen van onze school en zouden dus graag de proef willen bijwonen. Wij zorgen ervoor dat wij voor 9u bij de TU Delft zijn. Wij weten echter niet waar het betonlab zich bevindt. moeten wij ons ergens melden of is er een routebeschrijving beschikbaar?

  tot morgen en nogmaals bedankt

  groeten,

  Wim en Quintes • Ha jongens,

  Morgenvroeg om 9u worden er bakstenen getest. Jullie zouden daar bij kunnen zijn als jullie dat wat lijkt.

  Graag vandaag laten weten - dan kan ik het doorgeven!

  Groet,
  Noor • Dat is geen probleem, we zullen het in de gaten houden.

  Groet,
  Wim en Quintes • "Ik weet nog niet precies wat we donderdag gaan doen, laat ze woensdag even contact opnemen". Aldus de docent.

  Tot zover dus. Wees stand-by. Dan horen jullie last-minute meer. Is dat mogelijk?

  Groet,
  Noor • Ha Wim,

  Zojuist heb ik je gemaild - zou je hier kort reactie op kunnen geven?

  Groet,
  Noor • Hallo jongens,

  Gaaf dat jullie vrij hebben kunnen krijgen! Hierbij een plattegrond van de campus. Nummer 23 op de kaart is het gebouw van Civiele Techniek. Wanneer jullie je 10 voor 9 oid melden bij het servicepunt (op de beganegrond), kunnen zij jullie vertellen waar het lab is. Wanneer er naar wordt gevraagd; deheer Bosman zal jullie in het betonlab verwelkomen. Zorg dat je op tijd bent! Het gebouw is fors, dus dat vraagt om n kleine wandeling.

  Helaas kan ben ik zelf afwezig en kan ik jullie niet ontvangen.

  Succes morgen en veel plezier.

  Groet,
  Noor Debets • Hee Noor,

  We hebben net de proef bijgewoond, en het sloot heel goed bij ons profielwerkstuk aan. We hebben er veel van geleerd, en hiermee zijn wij een stuk verder opweg met ons profielwerkstuk.

  Nogmaals hartstikke bedankt voor de hulp, en tot ziens!

  Gr,

  Quintes en Wim • Ha Wim en Quintes,

  Leuk te horen dat het proefje voorspoedig ging. Wanneer jullie op problemen stuiten bij de uitwerking van het werkstuk kun je hier altijd een bericht plaatsen. Voor nu; succes met jullie werkstuk jongens!

  Gr,
  Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.