PWS aerodynamische effecten op een raket (Windtunnel proef) • Beste,

  Wij zijn twee leerlingen van de CSG Reggesteyn in Nijverdal en wij zitten momenteel in ons examenjaar waarin wij natuurlijk een profielwerkstuk maken!
  Onze onderzoeks vraag is: Waarom zijn bepaalde bouwtechnieken aerodynamisch gezien het meest effectief en efficient? Hier hebben wij natuurlijk weer een aantal deelvragen in onderverdeeld en de bedoeling van een profielwerkstuk dat gericht is op natuurkunde is dat er een proef gedaan wordt.
  Wij zouden het erg interessant vinden om een eigen gemaakt profiel in een windtunnel te testen en hier een paar metingen bij te doen. De gegevens daarvan kunnen wij dan weer verwerken in ons verslag.
  Wij zouden het fijn vinden als dit deze week nog kan, maar ik begrijp het uiteraard als dit niet mogelijk is.

  Mvg,

  Matthias Temme & Rik Blokzijl • Hallo Matthias en Rik,

  Normaliter kan Wouter jullie helpen bij deze vraag. Hij is student Lucht&Ruimtevaart en geeft door het jaar heen verschillende windtunnelworkshops. Op dit moment is hij echter op vakantie en niet in staat jullie te helpen. Wel kan ik jullie verklappen dat op de korte termijn waarover jullie spreken, namelijk een week, we geen kans krijgen de windtunnel te reserveren. Wanneer jullie het eerder hadden aangegeven was het mogelijk gelukt.

  Volgende week is Wouter terug. Dan kan hij naar jullie vraag kijken en mogelijk een andere oplossing verzinnen, maar ik weet niet of dit voor jullie al te laat is.

  Groet,
  Noor

  [i]moderator Civiele Techniek[/i] • zou ik hier nog een reactie op kunnen krijgen • Dat is voor ons helaas al te laat. Maar dat geeft niet. Zouden jullie nog andere practica weten wat wij thuis zouden kunnen uitvoeren?

  Mvg,

  Matthias • Hallo jongens,

  Gaaf onderwerp! Helaas moet ik jullie, zoals Noor al zei, teleurstellen wat betreft de windtunnel proef. Ik weet niet wat jullie deadlines zijn en of jullie zelf als iets bedacht hebben, maar je zou zelf een windtunnel kunnen bouwen. Echter als ik jullie reactie zo lees, denk ik dat daar te weinig tijd voor is. Zo niet, help ik jullie graag met tips en tricks.

  Laat maar weten!

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.