De toepasbaarheid van ammoniak als brandstof voor cruiseschepen.
-
Beste meneer/mevrouw,
Mijn naam is Djamad. Ik doe voor mijn profielwerkstuk een onderzoek over de toepasbaarheid van ammoniak als brandstof voor cruiseschepen.
Hoofdvraag: Onder welke omstandigheden is ammoniak toepasbaar als brandstof voor cruiseschepen?
Deelvragen:
- Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van toepassing van ammoniak als scheepsbrandstof?
- Wat zijn de grootste obstakels voor het toepassen van ammoniak als scheepsbrandstof voor cruiseschepen?
- Welke gevolgen heeft het toepassen van ammoniak als scheepsbrandstof voor de indeling, inrichting en constructie van de machinekamer en overige ruimtes en dekken van cruiseschepen?
- Welke consequenties heeft de toepassing van ammoniak als scheepsbrandstof op cruiseschepen voor de veiligheid van bemanning en passagiers?
- Welke milieu-, wet- en regelgeving geldt er voor het toepassen van ammoniak als scheepsbrandstof voor cruiseschepen?
- Welke investerings- en operationele kosten zijn nodig om ammoniak als scheepsbrandstof in te kunnen zetten?
Ik zat zelf aan de experimenten van een branstofcel te denken die jullie ook beschikbaar hebben gesteld. Alleen ik weet niet of dit betrekking heeft tot mijn onderzoek.
Mijn vraag is hebben jullie misschien ideeën voor experimenten? Waardoor ik kan aantonen dat ammoniak beter is voor brandstof dan stookolie/benzine.
Met vriendelijke groet,
Djamad Ahmed -
Hoi @djamad,
Je hebt een interessant en actueel onderwerp uitgekozen. Je deelvragen zien er goed uit! De brandstofcel die wij tot onze beschikking hebben is een PEM-brandstofcel. Deze brandstofcel werkt op waterstofgas, je kan zelf het beste inschatten of dit relevant is voor jouw onderzoek of niet.
Om in te gaan op de vraag die je wil beantwoorden met het experiment, is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wát je precies wil testen. Je vraagstelling is: "Waardoor ik kan aantonen dat ammoniak beter is voor brandstof dan stookolie/benzine". Het gedeelte "beter is voor brandstof" moet je gaan specificeren. Beter voor het milieu? Beter qua energiedichtheid? Beter qua efficiëntie? Beter qua kosten? Als je dat wat duidelijker hebt is het voor mij makkelijker om te kijken of er een haalbaar experiment bij te verzinnen valt.
Groetjes,
Lisa