Forum
    • Categorieën
    • Recent
    • Populair
    • Gebruikers
    • Groepen
    • Zoeken
    • Registeren
    • Login

    PWS Vismigratierivier

    Water & boten
    2
    2
    1399
    Meer berichten laden...
    • Oudste berichten bovenaan
    • Meest recente berichten bovenaan
    • Meeste stemmen
    Reageren
    • Reageren als onderwerp
    Aanmelden om te reageren
    Dit onderwerp is verwijderd. Alleen gebruikers met beheerrechten op onderwerpniveau kunnen dit inzien.
    • L
      LarsP
      voor het laatst aangepast door

      Wij houden ons PWS over de nieuwe vismigratierivier door de Afsluitdijk, die een directe verbinding gaat vormen tussen het zoete en zoute water. Nu willen wij een model bouwen waarmee wij de invloed van de lengte van de rivier op het zouttransport naar het zoete water van het IJsselmeer willen onderzoeken. We hebben een paar vragen:

      • Is er een manier waarop we (visueel) het zoute water van het zoete water kunnen onderscheiden? Wij hadden zelf bedacht dat we met elektrodes en een batterij de aanwezigheid van zout water kunnen aantonen, maar het zou mooier zijn als we het visueel konden doen.
      • Hebben jullie informatie over het uiteindelijke ontwerp/ is er op de TU onderzoek gedaan naar ons onderwerp? Wij konden zelf alleen adviezen en voorlopige plannen voor de bouw vinden.

      Met vriendelijke groet,
      Rinze en Lars

      1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
      • Stijn SmitsS
        Stijn Smits
        voor het laatst aangepast door

        @LarsP
        Beste Lars en Rinze,

        Dat is een interessant onderwerp zeg. De lengte zal zeker van invloed zijn, als de rivier te lang is zullen de vissen niet het zoete water tijdig kunnen bereiken.
        Door alleen foto's te maken van verschillende locaties in de rivier en dit naderhand te analyseren, krijg je een empirisch resultaat. Dit is in sommige gevallen prima, maar als er gebruikt gemaakt geworden van methodes die meer feitelijk zijn dan wordt dat ten zeerste aangeraden. Dit omdat de meetresultaten dan nauwkeuriger worden. Twee grote verschillen tussen zoet en zout water zijn gewicht en natuurlijk zoutgehalte. Wellicht kun je een methode verzinnen om zo snel mogelijk het zoutgehalte of gewicht te bepalen?
        Je kan voor verdere informatie over het ontwerp in het Engels proberen te zoeken via Google Scholar. Ik durf niet te zeggen of de TU Delft specifiek onderzoek naar dit ontwerp heeft gedaan.

        Groeten Stijn

        Administrator
        Student Civiele Techniek

        1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
        • First post
          Last post
        Copyright © 2016 NodeBB Forums | Contributors