Geachte meneer/mevrouw,
Mijn naam is Nils de Vries en ik heb een vraag betreffende mijn profielwerkstuk, maar voordat ik deze vraag stel zal ik uitleggen wat mijn profielwerkstuk inhoudt.
Mijn profielwerkstuk gaat over een hydro-electriciteitscentrale die werkt door regenval, het idee is dat er verscheidene grote waterbakken worden geplaatst in een rij met een hoogteverschil tussen de twee opeenvolgende bakken. In deze bakken wordt de regen opgevangen. De bakken worden verbonden door middel van buizen met daarin turbines, zodat het water van de eerste bak in de tweede bak kan lopen en dit water in de tweede bak dan naar een derde bak kan lopen. Dit herhaalt zich totdat de rij is afgelopen en het water gecontroleerd uitvloeit over het land of in de rivier, afhangend van locatie van de rij. Niet alleen wordt er zo stroom opgewekt, maar ook wordt het water gecontroleerd over het land verspreid, zodat modderstromen en overstromingen voorkomen kunnen worden.
Ik wil graag onderzoeken of dit plan natuurkundig en economisch haalbaar is.
Mijn vragen zijn nu:
-
Is er al eens iets dergelijks bedacht en/of onderzocht, zo ja wat waren hieruit de bevindingen?
-
Er zijn verscheidene belangrijke aspecten aan een waterkrachtcentrale, bijv. hoeveelheid water, valhoogte, turbine, etc. Ik kan niet alles uitzoeken, dus wat achten jullie het belangrijkste aspect, zodat ik weet waarop te focussen?
-
Welke literatuur is verstandig om door te lezen voor dit PWS?
Hoogachtend,
Nils de Vries G6D CGU