Hoofdvraag: Van welke chocolade wordt je het gelukkigst?
Deelvraag 1: Wat zijn de belangrijkste bestanddelen van chocolade?
Deelvraag 2: Welke stoffen in chocolade zorgen ervoor dat je geluk ervaart. En hoe gaat dit in zijn werk?
Deelvraag 3: Wat is het verschil in het ervaren van geluk tussen pure, melk en witte chocolade.
Deelvraag 4: Bij welk merk chocolade ervaar je het meeste geluk?
Deelvraag 5: Kunnen wij chocolade ontwikkelen dat voor nog meer geluk zorgt?
Onderzoeksplan:
In ons profielwerkstuk willen wij uitzoeken welke chocolade voor de meeste geluk ervaring bij de mens zorgt. Hiervoor gaan wij eerst uitzoeken welke stoffen zich in chocolade bevinden en welke van deze stoffen nou ervoor zorgen dat je geluk ervaart. Ook gaan wij behandelen hoe dit proces (van chocolade eten naar een geluksgevoel) in zijn werk gaat. Wanneer dit duidelijk is gaan wij aan ons experiment werken.
Eerst willen we kijken in welk soort chocolade (puur, melk, wit) zich het meeste van de stof bevindt die voor het geluksgevoel zorgt. Hiervoor hebben wij al met verschillende universiteiten en fabrieken contact opgenomen. Wanneer dit bekend is willen wij van deze soort chocolade (puur, melk, wit) verschillende merken gaan vergelijken. Bij welk merk is het geluksgevoel in deze soort chocolade het grootst?
Wanneer er nog voldoende tijd over is willen wij gaan experimenteren met het zelf maken van chocolade. Kunnen wij een grotere hoeveelheid stof toevoegen waardoor er nog meer geluk wordt ervaren?
Kunt u hier iets mee?