Hoii,
Ik ben van plan om mijn pws over supergeleiding te doen en ik wilde graag weten wat er bij jullie mogelijk is qua practica en metingen.
De hoofdvraag en deelvragen moet ik nog verder uitwerken. Als hoofdvraag heb ik nu: Heeft rode wijn invloed op de kritische temperatuur van supergeleiders?
De deelvragen die ik tot nu toe heb zijn als volgt:
- Wat is supergeleiding en wat is het Meissner effect?
- Welke invloed heeft rode wijn op de kritische temperatuur van de supergeleider?
- Welke stof en/of reactie is verantwoordelijk voor deze invloed?
Het leek mij erg leuk om bij de eerste deelvraag het Meissner effect aan te tonen, ik dacht te hebben gelezen dat dit bij jullie kan? En als dat kan, kan ik dan ook de kritische temperatuur meten?
Voor mijn tweede deelvraag wilde ik een supergeleider 24 uur in rode wijn weken op 70 graden. Ik had hier op het forum gelezen dat het weken in de wijn op 70 graden niet bij jullie kon, klopt dat? Anders heb ik op school misschien de mogelijkheid om dit te doen. Na het weken in de wijn wil ik dezelfde proef uitvoeren en weer het Meissner effect aantonen en daarbij de kritische temperatuur meten. Deze resultaten wil ik vergelijken met de resultaten van de supergeleider zonder rode wijn.
Als laatste ben ik van plan om met massaspectronomie de verschillen in de rode wijn voor en na aan te tonen. Hiervoor weet ik dat ik ergens anders terecht kan.
Mijn vraag voor jullie is dus of ik twee keer een meting kan doen naar de kritische temperatuur. Een keer zonder en een keer met een supergeleider geweekt in rode wijn. Is dit mogelijk als ik zelf de supergeleider die geweekt heeft in rode wijn regel en deze meeneem?
Met vriendelijke groet,
Lieke Graafmans