Wij hebben eerst gekeken, naar welke krachten er op een gebouw spelen in stilstand, dus als er geen aardbeving is. En daarna gekeken welke krachten erbij komen als er wel een aardbeving is en wat dan de gevolgen hiervan zijn. Uiteraard maakt het dan uit wat voor beweging deze aardbeving dan maakt.
Groet,
Bas en Jens
Berichten geplaatst door BasenJens
-
RE: Aardbeving bestendig bouwen
-
RE: Aardbeving bestendig bouwen
Beste Noor,
Bedankt voor je reactie. Kunnen we je toevoegen aan onze Google drive map over ons pws, en zo ja wat is dan je email. Zo kunnen we laten zien wat we al hebben. Ook zouden we heel graag een keer kunnen komen naar de tu delft om misschien met jou een aantal dingen te bespreken, zoals onder andere de proef met de trilplaat, hier hebben wij nog niet een hele concrete proef voor.
Met vriendelijke groet,
Bas en Jens -
RE: Aardbeving bestendig bouwen
Beste Noor,
bedankt voor je snelle reactie, wij hebben nu als hoofdvraag:'Hoe kun je in de toekomst aardbeving bestendiger bouwen.' Nog steeds twijfelen we of dit niet te breed is. We hebben nog steeds dezelfde deelvragen, maar deze wel een stuk verder uitgewerkt. Zal ik deze sturen?
met vriendelijke groet,
Bas -
Aardbeving bestendig bouwen
Beste lezer,
wij doen ons pws over Aardbeving bestendig bouwen. Tot nu toe hebben we 3 deelvragen: Welke krachten spelen er op een gebouw tijdens een aarbeving? Wat is een aardbeving? welke manieren worden toegepast om een gebouw meer aardbeving bestendig te maken? Ook hebben we al een idee over een proef met een trilplaat. We lopen nu een beetje vast. We weten niet of we alle deelvragen hebben die van belang zijn en in welke richting we precies onze hoofdvraag zoeken. Ook willen we het onderwerp niet veel te breed pakken en we zouden graag met iemand in contact willen komen die ons verder kan helpen.
met vriendelijke groet,
Jens en Bas uit 5 VWO