Acoustic Levitation • Beste Studenten,

  Voor ons profielwerkstuk hadden wij bedacht om dieper in te gaan op acoustic levitation. Denk hierbij bijvoorbeeld aan "wat is de ideale amplitude" of "wat is de maximale grootte van het te laten zweven object". Het lijkt ons het meest ideaal als we alle mogelijke variabelen door middel van een computerprogramma kunnen aanpassen, zodat wij gemakkelijk onderzoek kunnen doen naar welke effecten de verschillende variabelen hebben. Wij weten echter niet in hoeverre dit haalbaar is. Graag zouden wij meer informatie willen over dit verschijnsel en weten of wij zelf deze proefopstelling kunnen bouwen.

  Gijs van Veen, Vincent Steenhuizen


 • PWS TU Delft Team

  Beste Gijs en Vincent,

  Als ik het goed begrijp bedoel je zoiets:
  https://www.youtube.com/watch?v=0K8zs-KSitc
  Het ziet er erg cool uit.

  Ik heb zo het idee dat jullie net gestart zijn met jullie PWS.
  Voordat je al over proefjes na gaat denken, moet je eerst goed nadenken over wat je wilt onderzoeken (in de vorm van hoofd- en deelvragen). Ik zie dat jullie daar wel al een beetje over nagedacht hebben, maar jullie moeten die vragen misschien wat concreter maken! Dus daar zouden jullie nog even over moeten brainstormen.

  Wat betreft de proefopstelling waar jullie het overhebben, ik weet niet of deze op de TU aanwezig is.
  Dat zou ik even moeten checken.
  In principe kan je een proefopstelling zelf bouwen, dan moet je achterhalen wat je precies allemaal nodig hebt voor de proef. Aan de hand van de benodigdheden kunnen we kijken of het haalbaar is om het zelf te bouwen.

  Ik heb wel nog een goed stukje gevonden waarin het fenomeen beschreven wordt:
  http://science.howstuffworks.com/acoustic-levitation1.htm

  Ik hoop dat ik jullie al een beetje hebt geholpen!
  Ik hoor snel van jullie.

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.