PWS gymzaalakoestiek • Beste,

  Ik ben Stijn en ik ben net begonnen met mijn PWS over gymzaal-akoestiek. Steeds meer gymdocenten hebben klachten aan het gehoor ten gevolge van een veel te hoge nagalmtijd. Dit is dan ook het probleem dat ik wil oplossen met mijn PWS. Mijn onderzoeksvraag is; Hoe kan ik de nagalmtijd in een gymzaal terugbrengen naar een aanvaardbaar niveau.
  Toch vind ik het moeilijk het experiment vorm te geven omdat ik er niet achter kan komen hoe ik de nagalmtijd in de gymzaal het beste kan meten.
  Daarnaast zoek ik ook naar een programma waarbij ik een mogelijke oplossing kan verwerken in een simulatie. Dit scheelt mij namelijk erg veel tijd en geld.
  Ik hoop dat jullie mij misschien kunnen helpen!

  Groet,
  Stijn • Hey Stijn,

  Een interessant probleem wat voor jou en de school erg tastbaar is. Zoals je misschien zelf al had gevonden in je literatuuronderzoek is er een Nederlands bedrijf - namelijk Allakoestiek - dat nagalmtijd metingen doet en op basis van die metingen oplossingen biedt voor akoestische problemen. Kortom, jouw onderzoek bestaat al. Dat maakt op zich helemaal niet uit voor een PWS. Maar het lijkt mij voor jou wel handig om hieruit je sla'tje te slaan en niet het wiel helemaal opnieuw proberen uit te vinden.
  Misschien lukt het je om een in gesprek te komen met allakoestiek of zou je zelfs een keer zo'n meting mogen bijwonen. Contactgegevens staan op hun website.

  Is hiermee je vraag beantwoord?

  Groet,

  Caspar Boers


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.