Pws deeltjesversneller • Beste TU delft,

  Wij zijn vier scholieren (6 vwo) van het Oranje Nassau College te Zoetermeer en zijn op dit moment bezig met een profielwerkstuk. Dit werkstuk betreft het maken van een synchrotron deeltjesversneller. Bij dit profielwerkstuk komen veel moeilijke onderwerpen kijken en daar hebben wij moeite mee. Onze vraag is dan ook of dit project überhaupt voor ons wel mogelijk is en zo ja of er iemand binnen de faculteit is die ons extra informatie zou kunnen geven of misschien kan helpen met het proces. Ook vroegen we ons af of de TU zelf een deeltjesversneller in bezit heeft en we deze evt. zouden kunnen bezichtigen.

  Wij horen graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Chun-Kit Ng
  Cas Lorist
  Tom van der Sleen
  Pepijn den Blaauwen • Hi,

  Jullie willen zelf een deeltjesversneller maken? Hoe hadden jullie dit in gedachte?

  Er is op de TU, in het RID-gebouw, inderdaad een Graaff-versneller in ons gebouw. Dit is een 3-MeV-elektronenversneller. Ik denk echter niet dat deze geschikt is voor een VWO-leerling om hier wat praktisch mee te kunnen doen. Misschien is een keer een rondleiding mogelijk, maar dat zal dan na de vakantie worden denk ik. De versneller is niet van onze afdeling, dus ik zal dat even moeten nagaan.
  Laat me maar horen of daar belangstelling voor is.

  Groet,

  Caspar Boers • Beste Caspar,

  Wij willen de elektronen uit een elektronenkanon versnellen door middel van spoelen. Er is zeker belangstelling voor iets van een rondleiding. Laat ons maar weten wanneer en of het kan.

  Mvg Pepijn den Blaauwen • Hi Pepijn,

  Zou je mij een iets gedetailleerde omschrijving van jullie bouwplan kunnen sturen? Dat wil zeggen, met een tekening erbij en een werkplan. Daarnaast graag de moeilijke onderwerpen waar jullie tegenaan lopen en vragen die jullie hierover zouden willen stellen. Dan kan ik eventueel een rondleider voor jullie vinden.

  Groet,

  Caspar Boers


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.