PWS Mars en het Leidenfrost effect • Het is helemaal prima zo. 8 oktober staat!

  Ik moet nog even overleggen met de man van de werkplaats en zorgen dat hij jullie gaat helpen. Ik ben er zelf namelijk niet.

  Groeten,
  Matthijs • Hoi Matthijs,

  Dat klopt helemaal!

  Ik had ons al ingeschreven voor de pws middag, en ook een bevestiging gekregen. Ik had daar als voorkeursdatum 5 oktober aangegeven, maar heb geen bevestiging gekregen dat het nu 8 oktober is geworden. Moeten we ons dan opnieuw inschrijven?

  We zullen even met school overleggen, maar als het goed is zijn we er dan gewoon om 14:00 uur.

  Groetjes,

  Semma en Tanya • Hoi Semma en Tanya,

  We hebben een manier bedacht om de plaat te maken zodat de binnenhoek nog wel recht is i.p.v. bol. Erwin van Asbeck zal er donderdag zijn om jullie te helpen. Het zou kunnen dat de frees gelimiteerd is tot een plaatbreedte van 15 cm, wat iets smaller is dan de 16,5 die jullie eerder noemden. Ik neem aan dat dit nog breed genoeg is en dus geen probleem?

  Succes donderdag!
  Groeten,
  Matthijs • Hoi Matthijs,

  Over de precieze maten van de ribbels was niet zoveel te vinden, dus we hebben gewoon gekeken hoe hij eruit zag. We dachten dat de hoek ongeveer 10 graden moest zijn. Als het mogelijk is lijkt het ons ook beter om de ribbels nog kleiner te maken. Bijvoorbeeld een hoogte van 0,5 mm en een lengte van 4 mm?

  Of de hoek iets groter of kleiner is maakt niet zo veel uit. Je ziet hier bijvoorbeeld dat hij alleen wat sneller gaat bij een grotere hoek: https://www.youtube.com/watch?v=CS0c05WQ_js&feature=youtu.be&t=1m34s

  Ik weet niet zeker of het werkt met een bolle hoek, overal waar ik het gezien heb was de hoek puntig. Dat lijkt me eigenlijk beter. Of maakt dat het veel moeilijker om te maken?

  Als het lukt om de plaat te maken, willen we in eerste instantie testen of hij goed werkt. Het Leidenfrost effect treedt op rond de 210ºC, dus de plaat moet ongeveer tot die temperatuur verwarmt worden. Dan laten we waterdruppels over de plaat 'stromen' en nemen we dit op met een hogesnelheidscamera, zodat we later de versnelling van de druppel kunnen uitrekenen. Als het lukt doen we hetzelfde met dry ice om te kijken hoe dat verschilt ten opzichte van het water. We hebben een hogesnelheidscamera op school, dus dat kunnen we gewoon daar doen. Op de pws middag moeten we eigenlijk alleen testen dat de plaat goed werkt.

  Groetjes,

  Semma en Tanya • Het originele artikel kunnen jullie trouwens hier vinden!

  -Matthijs • Hoi Matthijs,

  Top! En de plaatbreedte is inderdaad geen probleem.

  Heel erg bedankt dat je ons wilde helpen!

  Groetjes,

  Semma en Tanya • Hoi Semma en Tanya,

  Ik hoorde dat jullie hard aan de plaat hebben gewerkt tijdens de PWS middag. Ik wilde nog even navragen of alles is gelukt en of de plaat echt werkt. Daar zijn we (Erwin en ik) erg benieuwd naar!

  Groeten,
  Matthijs • Geen probleem! Laat nog even weten of het is gelukt en of de plaat werkt!

  Groeten,
  Matthijs • Hoi Matthijs,

  Het is inderdaad goed gelukt en de plaat werkt ook! We hebben verder nog niet veel kunnen doen i.v.m toetsweek en herfstvakantie. Als we meer weten zullen we het laten weten.

  Groetjes,

  Semma en Tanya


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.