PWS Aurora Borealis • Hallo, wij zijn drie 6VWO leerlingen van RSG Broklede in Breukelen en wij willen erg graag ons PWS experiment uitvoeren op de TU Delft.
  Dit experiment betreft gasontlading, aangezien het poollicht wordt veroorzaakt door geladen deeltjes die met atomen in de aardatmosfeer in botsing komen en daarbij de atomen in opgewonden fase brengen. In een gasontladingsbuis gebeurt ongeveer hetzelfde en daarom wilden wij graag zo'n proefje uitvoeren op de TU Delft.
  In ons geval betekent gasontlading dat een buis gevuld met zuurstof(gas) en een andere buis met stikstof(gas) onder spanning worden gezet om te onderzoeken welke kleuren worden veroorzaakt door welke gassen en of de stroomsterkte en spanning een effect hebben op de intensiteit en kleur van het licht.

  Wij willen graag ons experiment voor 21 november uitvoeren, aangezien wij op 18 december het complete PWS moeten inleveren.

  Is het mogelijk dat wij dit experiment bij jullie op de universiteit kunnen uitvoeren?
  Bart, Nils en Vidal • Hoi Bart, Nils en Vidal,

  Hoe is het daar in Breukelen? Grappig dat jullie uit Breukelen komen, nog niet veel mensen uit die buurt op dit forum gehad. Ik kom zelf uit Vreeland;).
  Ik zal voor jullie gaan checken of de benodigde materialen beschikbaar zijn voor jullie om mee te experimenteren.

  Groet,

  Caspar Boers


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.