PWS Acoustic levitation • Hallo,

  Wij zijn Yari, Mathijs en Bas uit Almere. Voor ons profielwerkstuk hebben wij als onderwerp acoustic levitation gekozen. Wij zijn druk bezig met experimenteren en het onderzoeken van acoustic levitation.
  We hebben nu een meetopstelling gebouwd, een speaker en twee reflectoren tot onze beschikking.

  Bij de uitvoering van de eindproef hebben we echter problemen met creëren van het geluidsveld dat nodig is voor acoustic levitation. Het is dan ook nog niet gelukt om een piepschuimen balletje te laten zweven.
  We hebben er voor gekozen om de meetopstelling uit een Engels onderzoek (zie bijlage) na te bouwen om zeker te weten dat het mogelijk is om met deze opstelling een voorwerp te laten zweven. Daarnaast zijn onze reflectoren exact gelijk aan die uit het onderzoek. De speaker daarentegen is in verband met ons budget niet hetzelfde als in het Engelse onderzoek.

  Ook is het lastig voor ons om de ideale afstand tussen de reflector en de speaker te berekenen en uit te meten in de meetopstelling. We hebben geprobeerd het geluidsveld zichtbaar te maken met rook uit een rookmachine en sigarettenrook, maar zonder succes.

  Is het mogelijk dat jij of iemand anders van de TU Delft ons kan helpen?
  Omdat wij gebonden zijn aan een uiterste inleverdatum van ons profielwerkstuk op 11 februari zullen wij het zeer op prijs stellen als iemand ons zou kunnen helpen.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Yari, Mathijs en Bas • Ha jongens,

  Wat een origineel onderwerp! Er is denk ik wat mis gegaan met jullie bijlage want ik kan hem nu niet zien. Helaas begint hier morgen voor alle studenten de vakantie dus ik ben bang dat wij jullie niet op zo een korte termijn met de proef zelf kunnen begeleiden. Als jullie de bijlage er bij zetten zou ik wel nog even kunnen kijken naar het Engelse onderzoek om te kijken of ik jullie nog wat advies kan geven. Het lijkt mij in ieder geval cruciaal dat jullie speaker krachtig genoeg is, dus wellicht dat het daar aan ligt.

  Succes en groet,
  Michiel


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.