Muren met antigeluid • Hallo,

  Wij hebben een artikel gelezen over slimme muren, die antigeluid produceren. Het onderzoek is onder andere uitgevoerd door de TU Delft, faculteit Lucht- en Ruimtevaart.
  Dit is de link:
  http://www.kennislink.nl/publicaties/slimme-muren-weren-de-herrie

  Wij zouden voor een project van school graag meer informatie krijgen over deze muren. Bijvoorbeeld over de techniek van deze muren en of dit echt haalbaar is.
  Voor ons project moeten we het geluid van een beademingsapparaat reduceren.
  We dachten dat we dit misschien deels kunnen doen door deze muren met antigeluid te plaatsen.

  Wij hopen dat u ons kunt helpen!

  Groeten,

  Esther, Astrid en Anna • Ha!

  Sorry voor het late antwoord, maar jullie vraag viel een beetje tussen wal en schip. Het gaat hier om een artikel van 11 jaar oud wat het zoeken naar informatie over deze muren specifiek nogal kan bemoeilijken. Ik heb hier in ieder geval helaas niet direct info bij. Er staat wel een naam van iemand van TNO (Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek) bij.

  Ik heb even gegoogeld en het klinkt goed: Hij heet Dr. Ir. Arthur Berkhoff, werkt inmiddels bij de Universiteit Twente en aan zijn publicaties te zien is hij nog steeds bezig met geluidsreductie in muren. Als ik jullie was zou ik hem een vriendelijk mailtje sturen om wat info en ideeen en hem precies uitleggen wat jullie willen. Aangezien hij duidelijk een expert is op dit gebied kan hij jullie waarschijnlijk heel goed verder helpen en nieuwe ideeen geven. Als jullie verder nog technische vragen hebben over bv anti-geluid kunnen jullie die altijd aan mij sturen!

  Homepage Arthur Berkhoff met publicaties en contactinfo: http://www.sas.el.utwente.nl/open/people/Arthur Berkhoff

  Succes en groetjes,
  Michiel


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.