Actieradius vergroten • Hallo, wij zijn Devin en Bartil.
  We zitten in vwo 6 op het Johannes Fontanus College te Barneveld.
  Wij houden ons pws over natuurkunde en dan specifiek het vergroten van de actieradius van elektrische auto's. Wij zijn van plan om een proefje uit te voeren op een bestuurbare auto. Op de bestuurbare auto willen we (goedkope) zonnepaneeltjes leggen en installeren en daarmee de actieradius vergroten. Bijvoorbeeld dat de auto ipv 20 min 26 min kan rijden. We vroegen het af of dit idee realistisch is en (relatief) makkelijk uitvoerbaar.
  Alvast bedankt voor de moeite.


 • PWS TU Delft Team

  Hallo Devin en Bartil,

  Jullie idee is goed. Het is vooral goed dat jullie je scope hebben gefocust op het verlengen van de actie radius. Hier zijn uiteraard een aantal mogelijkheden toe: gebruik van zone-energie, reduceren van mechanische verliezen, betere aerodynamica, etc. Wat betreft de zonnecellen denk ik zeker dat jullie een uitvoerbaar experiment hebben, maar ik zo jullie willen adviseren om in je verslag meerdere methodes analyseren en daaruit de 'beste' kiest. uiteraard moet je wel quantificeren wat de beste volgens jullie is.

  Groetjes

  Joris


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.