pws verbetering rendement Zonnecellen • Goedendag,

  Ik ben bezig met een pws over zonnecellen. Wij willen ons richten op het rendement van PV-cellen. Volgens Wikipedia (niet de meest betrouwbare bron maargoed...) ligt het rendement van de gemiddelde zonnecel tussen de 10 en 20 procent. Wij willen dus onderzoeken hoe dat te verbeteren is, daarbij willen we ons richten op verbetering van gebruik, zoals het gebruik van de optimale instralingsoek en op hoe je de zonnecel intern kunt verbeteren of aanpassen zodat het rendement groter wordt. De kosten moeten hierbij wel beperkt blijven.

  Als eerst ben ik nu op zoek naar bronnen over zonnecellen zodat ik eerst kan uitleggen hoe een zonnecel werkt. Momenteel is mijn probleem dat ik niet echt bronnen kan vinden, er zijn weinig boeken. Kan iemand mij een idee geven hoe en waar ik goede bronnen kan vinden?

  Arne


 • PWS TU Delft admin

  Beste Arne,

  Leuk dat je je onderzoek wilt gaan doen over zonnecellen! Een erg populair onderwerp natuurlijk en zeker het rendement van de cellen. Probeer eens te zoeken in wetenschappelijke artikelen op Google. Op deze manier vindt je vaak snel goede artikelen en door bij de bronnen van deze artikelen te kijken vind je gemakkelijk goede informatie. Op wikipedia pagina's kun je ook vaak veel informatie halen uit de bronnen waar de wikipedia pagina op gebazeerd is, dit zijn vaak betere bronnen dan wikipedia zelf.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Als je nog vragen hebt dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Joost


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.