Single Axis Solar Tracker [PWS] • Beste lezer,

  Wij zijn drie leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt te Amersfoort en we werken aan een PWS over mogelijkheden tot het verhogen van het rendement van een zonnepaneel. In plaats van een verslag schrijven naar aanleiding van een proef maken wij een technisch ontwerp. Het doel van dit ontwerp is dat de verandering aan het zonnepaneel een verhoogd rendement oplevert ten opzichte van een zonnepaneel zonder deze aanpassing. Wij hebben meerdere ideeën, waaronder het toepassen van de stof perovskiet, met deze stof zijn veel doorbraken in het verhogen van het rendement van zonnecellen bereikt. Deze stof zullen we zelf niet gebruiken, maar we willen wel een stuk theorie over de toepassingen en voordelen van de stof schrijven. Een ander idee is het maken van een zonnepaneel dat door middel van een systeem met de zon mee draait, zodat deze altijd al het instralende zonlicht onder de beste hoek op kan vangen. Als we dit systeem gebouwd hebben gaan we tests doen om erachter te komen of het paneel met ons systeem meer energie produceert dan een paneel zonder ons systeem dat onder de gunstigste hoek geplaatst is. Nu vragen wij ons af of u (de lezer) ons misschien wat tips kunt geven voor het bouwen van een dergelijk systeem, wat zou u ons aanraden? Of misschien weet u wel meer over de stof perovskiet en toepassingen daarvan? Daarnaast vroegen we ons af of wij misschien ons eindverslag alvorens het in te leveren op kunnen sturen naar een student aan de TU Delft, die het dan voor ons zou kunnen controleren op inhoudelijke fouten en deze zou kunnen aankaarten en/of verbeteren.

  We hopen spoedig antwoord te krijgen op dit bericht, alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Bastiaan Vroege
  Philip Oldenburg
  Onno Grimmelikhuijzen

  P.s.: wij zijn ook bereikbaar via het emailadres bastiaanvroege@hotmail.com


 • PWS TU Delft Team

  Heren,

  Een interessant onderwerp hebben jullie gekozen. Op de TU Delft wordt veel onderzoek verricht naar zonnecellen.
  Over het eerste deel van jullie vraag, de stof perovskiet, weet ik persoonlijk niet zoveel. Ik zal even rond vragen of er meer mensen verstand van hebben. Echter voor het positioneringssysteem heb ik wel zo mijn ideeen.
  Waarschijnlijk zijn hier een heleboel voorbeelden van te vinden, maar ik heb er express nog niet naar gegoogled. Ik kwam tijdens het lezen van jullie vraag namelijk direct op het simpele idee van een lichtsensor die de lichtintensiteit tussen schaduw en zon registreert. Dit kan in principe al met een simpele stok voor de zonnecel die een smalle strook schaduw werpt. Wanneer de zon dan op de sensor valt registreert deze dat en via een klein programmatje kan het gehele systeem dan aangestuurd worden om een bepaald aantal graden met de zon mee te draaien.
  Dit principe werkt dan alleen in het horizontale vlak, maar via dezelfde weg kun je ook het systeem ook in het verticale vlak laten roteren, maar dat laat ik vooralsnog even aan jullie over.

  Op jullie laatste vraag moet ik jullie helaas een teleurstellend antwoord geven. Wij zijn er om jullie te helpen bij concrete vragen mbt jullie pws. Jullie hele verslag nakijken is echter teveel van het goede en is veel te algemeen. Ik hoop dat jullie dit begrijpen. Nogmaals alle concrete vragen zijn altijd welkom!

  Ik laat jullie spoedig weten of ik wat heb kunnen vinden over perovskiet en ben zeer benieuwd wat voor systeem jullie gaan gebruiken voor de positionering.

  Groetjes,

  Joris


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.