Waterram • Hai,

  Voor mijn PWS wil een experimenteel onderzoek doen voor het vak natuurkunde. Het onderwerp is de waterram, een pomp die waterkracht gebruikt om te pompen. Hij kan zonder elektrische energie water naar een grotere hoogte pompen. Binnenkort moet ik de eerste fase inleveren. Hier staat op wat je hoofdvraag is en je deelvragen zijn, onderzoeksactiviteiten etc. Ik vroeg mij af of mijn hoofdvraag niet te breed is. Mijn hoofdvraag luidt: Hoe werkt een waterram?. Als deelvragen heb ik: Wat is de natuurkundige theorie achter de waterram? Hoe efficiënt is de waterram? Wat zijn de gevolgen van aanpassingen aan het model?
  Kunnen jullie hier wat mee? Hoor graag van jullie.

  Met vriendelijke groet,

  Thomas


 • PWS TU Delft Team

  Beste Thomas,

  Goed dat je bezig bent met de manier waarop je je structuur stelt.
  Goede hoofd en deelvragen zijn van essentieel belang voor een goed PWS.
  In jouw geval kan je hoofdvraag, alleen zul je heel goed moeten uitleggen wat je deelvragen bijdragen aan je kennis over de werking van een waterram. De gevolgen van aanpassingen en de efficientie kunnen wat zeggen over de werking, maar dat zul je dan wel duidelijk moeten maken. De informatie binnen een deelvraag moet antwoord geven op een onderdeel van de hoofdvraag.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

  Groetjes

  Joris


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.