Profielwerkstuk windsurfen • Ik doe mijn profielwerkstuk over: Het verband tussen het zoutgehalte (zout/L) in water en de snelheid van een windsurfer bij verschillende boardvolumes en windsnelheden.

  Ik wil dus onderzoeken of de grootte van het zoutgehalte in water invloed heeft op de snelheid van een windsurfer. Ik wil dit met verschillende boardvolumes ( en dus verschillend oppervlak van het board) en verschillende windsnelheden gaan onderzoeken. Andere factoren zoals zeiloppervlak, gewicht enz. laat ik hetzelfde.

  Heeft iemand een goed idee wat voor onderzoek ik hierbij kan doen?
  Het moet niet al te moeilijk zijn en het moet op schaal zijn.

  Lennart van de Guchte
  e-mail: lennart_aap@live.nl • beste Lennart,

  excuses voor de late reactie. Dit heeft te maken met de vakantie die we gehad hebben waardoor een aantal mensen van ons team in het buitenland waren. Heb je zelf al wat meer idee over je onderzoek?

  Ik zal het bij ons ook even overleggen en dan zal ik nog even nadenken en een reactie geven. Dit zal op donderdag worden.

  met vriendelijke groet,
  Joost • Beste Lennart,

  heb je al de nodige informatie gevonden. Waar wij opkwamen zijn dat er twee dingen kunnen gebeuren. Doordat het zoutgehalte in het water hoger is, zal het water zwaarder zijn, je zal dus makkelijker blijven drijven en hoger op het water liggen. Maar ook zal je misschien wat stroever door het water gaan (alhoewel ik denk dat dit niet merkbaar is).

  Maar wat je denk ik het beste kan doen, is de theorieën die hierbij horen bestuderen en het is waarschijnlijk wel goed om een surfschool te benaderen. Zij kennen de verschillen uit de praktijk. Als zij zeggen dat je niet echt iets merkt, dan zal je in een schaalonderzoek ook niet veel gaan zien.

  Ik hoop dat je er iets mee kan.

  groetjes,
  Joost


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.