Krachten op bruggen • Hoi,

  Wij zijn leerlingen uit 6vwo en we zijn bezig met een PO voor natuurkunde. We lopen een beetje vast bij het bedenken van experimenten. Daarom hier onze vraag:

  We hadden bedacht om een onderzoek te doen naar de ideale brug en naar de verschillende krachten die werken op bruggen. We willen aan het eind onze eigen mini brug bouwen, maar we zijn nog op zoek naar leuke experimenten die we tussentijds kunnen uitvoeren? Bijvoorbeeld experimenten waarmee we verschillende brugsystemen kunnen onderzoeken. Kan iemand ons hiermee helpen?

  Alvast bedankt! • Ha Marijne,

  Leuk dat jullie met bruggen bezig zijn. Misschien is het een idee om enkele randvoorwaarden te stellen. Dan vereenvoudig je je probleem een beetje. Neem bijvoorbeeld 60 cm overspanning en telkens een vaste hoeveelheid hout of spaghetti en maak dan verschillende brugontwerpen. Probeer gewoon wat te knutselen. Bij de testjes met gewichten kom je er vanzelf achter welke het sterkst is. Deze resultaten kun je naast de theorie leggen en onderzoeken wat er overeen komt en wat niet.

  Er zijn al heel wat voorbeelden jullie voor gegaan. Bekijk dit, dit en dit maar eens.

  Succes!

  Groet,
  Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.