PWS amfibiewoningen • Hoi,

  Ik houdt mijn PWS samen met iemand ander over amfibiewoningen. Hierbij willen we een platform/ponton bedenken/ontwerpen die onder een huis geplaatst kan worden zodat het huis gaat drijven bij een overstroming. Om het onderzoek niet te groot te maken hebben we besloten om een gemiddelde eengezinswoning te nemen en dan daarvoor een ponton te ontwerpen. Nu loop ik allen met iets vast, ik moet namelijk gaan bepalen hoe zwaar dat huis ongeveer zal zijn, ik weet al wel de het gemiddelde oppervlakte, lengte, breedte en hoogte. Een eengezinswoning is ook vaak van baksteen, maar ik heb geen idee hoe ik nu een schatting zou kunnen maken, dus hopelijk kunnen jullie me er misschien iets verder mee helpen.

  Groetjes,
  Eline

  ps. kun je je gebruikersnaam toevallig ook veranderen, want had snel ingevuld en niet goed gelezen dus nu is het een beetje raar. • Ha Eline,

  Eigenlijk weet ik niet of dat kan - je gebruikersnaam wisselen. Maar zo is het prima hoor, geen zorgen.

  Wat betreft je amfibiewoning; Wat wordt je hoofdvraag? Het is me niet helemaal duidelijk waar je focus op ligt. Focus je je vooral op de bak onder de woning? Dan kun je een grove aanname nemen. Je hebt het nu over baksteen, dit klopt maar dan mis je de constructie. Baksteen is een gevelelement en niet dragend. Neem een aanname van schijvenbouw bijvoorbeeld, waarbij de wanden en vloeren in beton zijn gestort. Hier heb je ook een voorbeeldje bijvoorbeeld. Je ziet dat er veel per kN/m2 wordt gerekend.

  Ik stuur je ook een bestandje voor drijvende woningen toe per mail - misschien heb je daar ook wat aan!

  Bij meer vragen hoor ik dat graag.

  Voor nu, succes.

  Grt.
  Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.