Bruggen • Goedemorgen jongens, zijn jullie van plan nog te komen vandaag? • Yes, de tweede pagina is gevonden!

  Zijn jullie bekend met het programma matrixframe? Ik heb nagedacht over de doorbuiging van het vakwerk - en wat ik jullie zei over de verandering van lengte klopt niet. De formule is in jullie geval alleen op het losse latje van toepassing. Jullie zouden met matrixframe de doorbuiging van jullie vakwerk ontwerp kunnen bekijken. De lengte blijft namelijk wel hetzelfde - deze geldt van oplegging tot oplegging. De doorbuiging heeft nu betrekking op de vakwerk balk in z'n geheel en dit heeft invloed op het traagheidsmoment. Dit is niet zomaar te berekenen en is daarom eenvoudiger in te voeren in matrixframe. Laat me weten of het lukt jullie dit te doen, anders kan ik helpen.

  Ik vond tevens een bestandje bij een vak over balsa-bruggen, dat heb ik jullie gestuurd.

  Succes. • Kijk is aan!
  Vandaag zal ik proberen te info te verwerken in het verslag, je hoort me wel als ik tegen iets aanloop ;) Het programma Matrixframe is aan het downloaden, ik zal kijken of dat lukt...
  Veel dank
  Philip en Wisse • Hi Noor,
  Het downloaden is gelukt, maar we hebben een licentie nodig om het programma te gebruiken...
  Zou jij ook nog het ding over (balsa) hout kunnen sturen?
  Thanks!
  Philip • He dat is jammer - dan zouden jullie toch weer naar de TU moeten komen - of, jullie geven een gedetailleerde tekening met maten van jullie brug, dan kan ik m invoeren en het resultaat naar jullie mailen. Gedetailleerd houdt in; juiste maten, gewichten (q- of F-last), afmetingen van de balsalsalatjes en Emodulus en I.

  Lukt dat?

  Ik heb jullie als het goed is gemaild met n verslag over balsa, hebben jullie dat niet ontvangen?

  Grt • Hallo,

  Wij doen ons profielwerkstuk over bruggen en wij willen onderzoeken welke brug het sterkst en het lichtst is over wateren met een middelgrote tot grote afstand. Bij het praktisch onderzoek weten we echter niet hoe we dit moeten aanpakken. We willen bijvoorbeeld een brug construeren dat in water staat en op een bodem (zand of rotsen). Aangezien we niet makkelijk aan de materialen kunnen komen die voor een echte brug worden gebruikt (beton etc.), moeten we materialen gebruiken waar we wel aan kunnen komen. Onze vraag is nu dus: Welke materialen kunnen we het beste gebruiken voor onze modellen om de situatie van een echte brug te simuleren?

  Grt. Jamie en Ties • Goedemorgen jongens,

  Zojuist heb ik jullie het houtdictaat in ieder geval gestuurd, ik denk dat dat was wat ik bedoelde.

  Jullie vraag snap ik niet zo goed. De spanning is inderdaad heel hoog, gezien de verre doorbuiging die waarschijnlijk ontstaat. Hoe bedoelen jullie de "in vergelijking met de kracht die erop gezet wordt"?

  Grt. • Hi Noor,
  oke super we proberen binnenkort de gegevens te sturen, je hoort nader.
  In de mail zat een bijlage over opgaves over oa knikkracht, je zei vorige week donderdag iets over een bestandje over algemene info van balsa hout, denk aan verschil door water, knotten, plek in de boom etc.
  Nog een vraagje:
  Onze mechanische spanning (sigma) is enorm hoog, namelijk ong. 15000 N/mm2. Hoe kan dit zo veel hoger zijn dan de kracht die we er opzetten (3 kilo), op een normale overspanning. DUs twee enkele latjes....
  We vroegen dit al in delft donderdag, de gegevens leken te kloppen... maar we denken toch dat het fout is, mede omdat we op internet kleinere getallen vinden van de spanning
  (Ons moment is 1/829N600^2, daar komt 1,3 x10^6 uit. Het weerstandsmoment is 83,33 mm^3, als we deze twee op elkaar delen krijgen we de mechanische spanning: 15000 N/mm^2)
  Ik hoop dat je snapt wat we bedoelen
  groetekes,
  Philip en Wisse


 • PWS TU Delft Team

  Ha Jamie en Ties!

  Leuk onderwerp hebben jullie gekozen! Voor het simuleren van een brug is het het makkelijkst om dit met hout te doen, omdat hier gemakkelijk aan te komen is. Daarbij bestaan er natuurlijk ook echt houten bruggen! Jullie zijn aan het goede adres, op het Science Centre geven we namelijk bruggenworkshop. Hier leg ik uit waar je rekening moet houden met het bouwen van een brug en gaan we het daarna zelf proberen. Zijn jullie hierin geinteresseerd? Dan kan je je opgeven voor de workshop!

  Voor meer info over bruggen kan je bij de rest van de vragen onder dit topic veel bestandjes vinden die jullie misschien verder op weg kunnen helpen. Als jullie nog meer vragen hebben hoor ik het graag!

  Groetjes Pauline


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.