Krachten op een huis • Hallo,

  Wij zijn bezig met een Profielwerkstuk over: Hoe kun je een bestaand gebouw zo goed mogelijk aanpassen zodat deze aardbeving bestendig is?
  Voor deze hoofdvraag hebben we verschillende deelvragen:

  • Welke krachten spelen er op een gebouw zonder aardbeving
  • Welke krachten spelen er tijdens een aardbeving op een gebouw
  • Welke materialen zijn geschikt om een aardbeving te kunnen doorstaan?
  • Hoeveel kracht kan een bestaand huis hebben
  • Hoe zit een constructie van een huis in elkaar

  Wij zijn nou bezig met deelvraag 1, maar het is best lastig om hier informatie over over te kunnen vinden, wij hopen dat iemand hier meer informatie heeft voor ons

  Alvast bedankt • Ha Sjoerd en Jeroen,

  Jullie vraag is al meerdere malen in een soortgelijke variant op het forum gesteld. Het is heel nuttig om deze topics ook eens door te lezen, deze en deze bijvoorbeeld.

  Jullie deelvragen kunnen jullie nog iets aanpassen in formulering. [i]hoeveel kracht kan een bestaand huis hebben[/i] bijvoorbeeld, is nogal vaag. Wat verstaan jullie onder een 'bestaand' huis? (ditzelfde geldt voor de term in de hoofdvraag overigens). Maak het jezelf eenvoudiger en baken flink af. Neem voor je hele werkstuk bijvoorbeeld een standaard vrijstaande woning, dan kun je hier beter onderzoek op doen. Wissel tevens deze vraag om met [i]hoe zit een constructie van een huis in elkaar[/i]. Deze vraag heb je nodig om de vraag ervoor te kunnen beantwoorden.

  Stel, jullie nemen het vrijstaande huis (zoals in het plaatje hier). Bedenk je dan eens welke verticale en horizontale krachten hier op werken. Denk aan wind en sneeuw, in beide richtingen. Vergeet ook het eigen gewicht niet. Deze belastingen[i]op[/i] het huis moeten worden doorgegeven en afgedragen worden aan de grond. Hoe gebeurt dit? Wat is de vorm van de hoofddraagconstructie? Waar zitten de balken, de kolommmen, of is het een woning volgens de schijvenbouwmethode vervaardigd. Onderzoek dit.

  Lukt dat zo denken jullie? Bij meer vragen hoor ik dat graag.

  Grt.
  Noor • Hoi Noor,

  Bedank voor je snelle reactie op ons bericht, we konden niet eerder reageren ivm onze werkweek. Als we verder nog vragen hebben dan hoor je nog van ons.

  Groet,
  Jeroen & Sjoerd • Ik hoor het wel, succes voor nu! Grt.


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.