Verbeteren windturbine's • Hey Jelle!

  Goed om te horen dat je wat aan de links hebt! Hou me op de hoogte hoe het allemaal gaat. Groet, Hubert • Hey Hubert,

  Ik hoef inderdaad geen krachten te berekenen nee. Ik wil echter wel zo laminair mogenlijke lucht, want ik wilk alleen verstoringen waar ik die zelf veroorzaak. En dan zou ik dus gewoon, (als ik mijn proefopstelling klaar heb) even een afspraak kunnen maken en dan gaan testen?

  Jelle • Hey Jelle!

  Ben je niet al op een van de workshops geweest? In principe kun je de plaat verticaal oplijnen en zo in de verticale tunnel hangen. Als jij dan meetapparatuur mee neemt om de opgeleverde stroom te meten moet dat prima lukken. In dit geval is de tunnel dan eigenlijk niks anders dan een soort blower...Is dat wat je nodig hebt? Als ik het goed begrijp hoef je dan geen krachten te berekenen, toch?

  Groet, Hubert • Ik wil dan kleine windturbinetjes maken/kopen, en die dan samen met nepbebouwing, op schaal natuurlijk op een houte plaat monteren.

  een beetje zoals hier:
  en dan met de windmolen variërend in grote en aantal
  https://dl.dropbox.com/u/71860363/setup.png • Hey Jelle,

  Ik snap niet precies wat je bedoelt. Kun je het een beetje toelichten? Groet, Hubert • Hoi Jelle,

  Oké prima. De windtunnel wordt alleen op dit moment voor onderzoek gebruikt, dus we kunnen er niet zo maar random in. Ik heb twee dagen gekregen dit jaar waar ze de hele boel voor mij en dus scholieren op stop zetten, dat is 24 oktober en 5 december. Je moet je wel alsnog inschrijven voor de workshop, zodat ik je alle info kan opsturen en je je op een slot op de dag zelf kunt inschrijven.

  Cheers, Hubert • Hey Jelle,
  Precies. Je moet je even opgeven en dan krijg je van mij weer de link waar je je dan kunt inschrijven bij de 'open inschrijving'. Groet, Hubert • Okee, top! dan zorg ik wel voor die tijd alles helemaal klaar te hebben.
  En als ik me dan nog opgeef, dan krijg ik niet weer de workshop maar dan kom ik dan alleen testen? of moet ik me dan opgeven voor de hele workshop?

  Jelle • Hey Jelle,

  Kun je niet gewoon molen bladen nemen en deze op de juiste lengte afzagen? Groet, Hubert • Hey Hubert,

  Ik heb even zitten rekenen, en ik ben er achter gekomen dan als ik 4 windturbine's met een diameten van 5 cm neem, en een grote met een diameter van 10 cm, het oppervlakte bijna exact gelijk is. Het probleem is alleen nu dat ik geen propellers gevonden heb met exact dezelfde x-y verhoudingen, en Cw waarden, die dan in de maat van 2,5 en 5 cm straal verkrijgbaar zijn.
  Ideeën?

  Gr,
  Jelle • Hey Hubert,

  Ik heb een beetje problemen met het vinden van goede (imitatie) wind turbines, zou de master windenergie misschien wat minatuurtjes hebben, of heb je misschien ideeën waar ik die zou kunnen krijgen?

  Gr,
  Jelle • en met bij die 2 plaatjes bedoel ik natuurlijk ipv, windturbine windtunnel, en zo kom ik aan de 52 cm:
  https://dl.dropbox.com/u/71860363/Berekening hoogte windtunnel.png • Hey Hubert,
  Ik had nog een paar vraagjes, ik ga waarschijnlijk nu deze:
  http://www.rc-addict.nl/webshop/rc-addictnl/propellers/drieblads/master-airscrew-drieblads-propeller-7x4.html
  en deze :
  http://www.rc-addict.nl/webshop/rc-addictnl/propellers/drieblads/master-airscrew-drieblads-propeller-14x9.html

  bestellen, de grootste is 35 cm, en de kleinere 17,5. Aangezien het oppervlakte een kwadratische functie is, 2x zo grote diameter is 4x zo groot oppervlakte.
  Ik zou dan de setup zo willen doen:
  grote rotor:
  https://dl.dropbox.com/u/71860363/setup grote rotor.png
  kleine rotor:
  https://dl.dropbox.com/u/71860363/setup kleine rotor.png

  zou dit efficient zijn? qua wind laminatie overal ect, graag jou mening hier over,
  Gr,
  Jelle • Hey Jelle,

  Ik bedoelde dat je de plank (wat de aarde zou zijn) op maat kunt zagen. Inderdaad moeten de windmolens natuurlijk wel de gewenste lengte hebben zodat je de Cw-waarde kunt vergelijken.

  Groeten, Hubert • Dat lijkt me niet, dan hebben ze toch niet dezelfde Cw waarde? En ik heb bedacht dat ik gewoon een grote en een kleine doe, en dat ik dan zorg dat het oppvervlakte van die kleine precies 1/4 is van de grote, zodat ik het dan uiteindelijk gewoon keer vier kan doen. Crisis. • Hey Jelle,

  De tekeningen zien er goed uit. Belangrijkste is dat je de plank (aarde) kunt bevestigen op de windtunnel pijp. Hoeveel afstand er dan aan de bovenkant over blijft, maakt niet zo veel uit, als het maar past en als het bij beide opzetten hetzelfde is.

  Wat je proef betreft; Als ik jou was zou ik eerst testen doen zonder gebouwen. Want gebouwen hebben veel effect op de grenslaag (google hier wat over, dit is wel een belangrijk effect bij windturbines omdat deze dicht bij de grond zitten) en daar kun je maar weinig berekeningen over los gooien.

  Misschien is het dus zelfs handig om je experiment in twee delen op te delen, namelijk 1) variatie windturbine grote en 2) effect van gebouwen op de turbine (door verandering grenslaag).

  Groet, Hubert • Dat is een oplossing denk ik. Maar we zullen het moeten bekijken hoe de verstoring is. Er ligt wel een en ander aan gereedschap alleen is het niet echt de bedoeling dat we dat gebruiken, probeer dus zelf een oplossing te vinden. Dit voorkomt ook het risico dat je het op de dag zelf niet kunt plaatsen omdat je onderdelen mist.

  Groet, Hubert • En als ik dan gewoon de plank omdraai, dat de gebouwen op de achterkant zitten, dat zou het niet verstoren toch? En ik probeer iets van klemmen er aan vast te maken, voor het bevestigen aan de pijp, maar dat lukt nog niet geweldig, hebben jullie daar iets voor liggen? • Ach, ik doe dan wel een dynamo, stroomsterkte meter, .Voltmeter en een weerstand mee • Hey Jelle,

  Helaas niet. Je moet de opstelling zelf bouwen inclusieve meting. Ik heb niet echt ervaring met dynamo's, maar misschien heeft Conrad wat? Groet, Hubert


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.