Ruimte afval • Beste studenten,

  Ik doe mijn profielwerkstuk over ruimteafval en hoe je dat het best zou kunnen opruimen. Ik heb nog een paar vragen en hoop dat jullie mij daar misschien mee kunnen helpen.

  1. Is ruimte afval nou echt zo een groot probleem?

  2. Wiens verantwoordelijkheid is het opruimen van ruimteafval?

  3. Denken jullie dat er genoeg wordt geïnvesteerd in het opruimen van ruimte afval?

  4. zal ruimteafval op den duur ons aardse dagelijks leven beinvloeden?

  Alvast heel erg bedenkt!

  Met vriendelijke groet,
  Jaïr • Beste Jair,

  Ik zal de antwoorden proberen naar eigen kennis te beantwoorden. Voor specifieke bronnen en waardes zal je het internet moeten raadplegen.

  1. Vooral in LEO en GEO is het een steeds groter probleem wat ruimte missies bemoeilijkt. Eens in de 10 jaar heb je ongeveer een fataal incident maar het komt vaak voor dat kleinere systemen uitvallen door het geraakt worden van ruimtepuin. Ook vereist het missie-design meer effort (dus geld) om hiermee om te gaan.
  2. Iedereen die iets in de ruimte schiet/heeft geschoten. Ik zou ook even kijken naar The United Nations Office for Outer Space Affairs (UNOOSA).
  3. Er wordt steeds meer gekeken naar projecten om debris te verwijderen uit orbit. Genoeg is de vraag, aangezien er nog geen missie in geslaagd is.
  4. Alleen in de zin. van satteliten die uit zouden kunnen vallen en dat wij daar technische problemen van ondervinden. In fysieke zin niet per se.
   Hoop jullie hiermee geholpen te hebben - succes!

  Mvg,


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.