Hovercraft bouwen • Hallo,

  Wij zitten in 6 VWO en maken een hovercraft voor ons PWS. We zijn goed onderweg met het praktische deel, maar hebben wat vragen bij het theoretische deel van het project, en kwamen op het idee om hier wat te gaan polsen.

  Één van onze deelvragen luid als volgt: 'Welke natuurkundige principes zijn betrokken bij een werkend hovercraft?'

  Wij hopen dat iemand ons hier op weg kan helpen en wat tips kan geven.

  -Lennart en Julian • Hoi @Lennart ,

  Leuk onderwerp! Ik ben wel benieuwd wat jullie als praktische deel hebben gedaan. Meestal begin je met de theorie om te snappen hoe alles werkt en begin je daarna met bouwen. Jullie vraag is ook nogal breed. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken naar alle krachten die op de hovercraft werken, je zou ook naar de stromingsleer van alles luchtstromen kunnen kijken, maar je zou ook kunnen kijken naar de elektronica die de hovercraft aanstuurt. Kortom, er zijn weinig natuurkundige principes die niet aan bod komen bij het bouwen van een hovercraft.

  Groet,
  Midas • Hallo,

  Allereerst, bedankt voor je reactie en excuses voor onze late reactie.

  Als praktisch deel bouwen we zelf een hovercraft, we waren al een heel eind op weg toen helaas onze rok scheurde.
  Nu is het misschien daarom niet nodig om de theorie heel erg uit te diepen, omdat ons praktische deel veel tijd in beslag neemt, maar op het moment is dit toch nog onvoldoende gedaan. Zelf dachten we aan wet van behoud van impuls, maar hoe dit in de praktijk werkt met een rok en de lucht blijft een beetje vaag. Wellicht heeft iemand hier nog een duidelijk idee bij?

  Mvg,

  Lennart en Julian • Hallo @Lennart ,

  Vervelend om te horen dat de rok gescheurd is. Dat is natuurlijk altijd het risico met praktische opdrachten.

  Ik denk echter dat jullie het theoretische gedeelte verkeerd om uitvoeren. Jullie bedenken nu eerst de wet die jullie willen uitleggen en dan gaan jullie zoeken naar een verschijnsel om ermee te verklaren. Denk eerst even goed na wat jullie willen onderzoeken. Welk effect vinden jullie zo interessant aan de hovercraft? Daarna kun je kijken welke natuurkundige verschijnsels daar invloed op hebben.

  Succes!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.