De luchtschroef van Da Vinci, een mislukking? • Beste,

  Ik ben Hannah en maak mijn pws samen met Twan. Als onderwerp hebben wij een mislukte uitvinding van Leonardo da Vinci gekozen, de luchtschroef.

  De afgelopen maanden hebben wij ons beziggehouden met het nabouwen van de luchtschroef en met het onderzoeken van Leonardo da Vinci als persoon en de wereld waarin hij leefde. Het bouwen van de luchtschroef heeft ons meer tijd gekost dan verwacht, maar is uiteindelijk wel gelukt. Het echte probleem is pas ontstaan toen wij gingen proberen om metingen uit te voeren aan ons bouwwerk. Dat bleek bijna onmogelijk doordat hij nogal wankel was en de kracht die ontstonden bijna niet te meten vielen.

  Ons oorspronkelijke idee was om het idee van de luchtschroef te verbeteren.
  Daarvoor hebben we sowieso informatie nodig over deze onderwerpen:

  • aerodynamica
  • hoe propellors werken
  • hoe een helikopter vliegt (wat gebeurt er en hoe werkt dat?)
  • met welke formules we zouden kunnen rekenen

  Ik vroeg me af u ons zou kunnen helpen met deze onderwerpen en misschien nog met anderen die betrekking hebben op dit onderwerp. Het idee is dat wij een hypothetisch model Proberen te maken van een helikopter die lijkt op het model van Da Vinci met verbeteringen, maar daarvoor begrijpen we nu nog te weinig van hoe vliegen in zijn werking gaat.

  Ik hoor graag van u terug.
  Met vriendelijke groeten • Het grootste probleem met Da Vinci's luchtschroef was het gewicht, dat veel groter was dan de gecreëerde lift. Kenmerkend van de luchtschroef was dat hij door mensen werd aangedreven. Je zult dus een oplossing moeten bedenken waarbij een mens op eigen kracht op een propellor kan vliegen. Daar zit de moeilijkheid.
  Kijk hier eens naar:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Human-powered_helicopter
  http://www.aerostudents.com/files/aircraftPerformance2/helicopters.pdf
  http://www.aerospaceweb.org/question/aerodynamics/q0015b.shtml
  http://brennen.caltech.edu/fluidbook/externalflows/lift/flatplateairfoil.pdf

  Succes!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.