flow-batterij
-
beste lezer,
ik en mijn partner (Max) zitten in VWO6 en zijn hard bezig aan ons PWS over flow-batterijen. Deze batterijen zouden een langere levensduur moeten hebben en zuiniger moeten zijn dan onze normale batterijen. Maar bij ons onderzoek levert dit onderwerp nogsteeds een paar vragen op.
Is er iemand die meer weet over de flow-batterij?
wij wouden ook een proef doen op school, maar helaas door bepaalde omstandigheden kan dit niet doorgaan. daarom is ook onze vraag of iemand bereid is om met een klein interview te doen om onze vragen te beantwoorden.
wij zouden graag van jullie willen horen!
met vriendelijke groet,
Jaap van Uitert -
Hoi Jaap,
Klinkt als een cool onderwerp. Ik kan proberen iemand te vinden op de TU die een interview kan doen, maar kan jullie nog niks beloven. Ik zal wat mails rond sturen naar onderzoeksgroepen.Als alternatief zouden jullie mij kunnen interviewen en kan ik jullie zo veel mogelijk helpen naar mijn kennis. Is dat voor jullie een optie? Ik ben master student Applied Physics en specialiseer mij in energie.
Ik laat jullie weten als ik iemand heb gevonden!
Groeten Coco
-
Beste Coco,
oh top!
als er niemand anders beschikbaar is voor een interview zouden wij dolgraag met jou een interview willen doen!
alvast bedankt!
En we horen graag van je terug!met vriendelijke groet,
Jaap van Uitert -
Beste Jaap, ik heb nog niemand kunnen vinden, dus denk dat het voor jullie PWS leuker is mij vast te interviewen, zodat je niet te veel vertraging oploopt. Zien jullie dat zitten?
-
Beste Coco,
dat lijkt mij een uitstekend plan! Zou ik de vragen alsvast naar je opsturen?
groetjes,
Jaap -
Hoi Jaap! Ja dat lijkt mij handig. Stuur je ze op het forum? Probeer de vragen niet te erg te laten gaan over dingen die je zelf goed kunt opzoeken (zoals "hoe werkt een flow batterij"). Dit mag je natuurlijk vragen dan kan ik je helpen, maar is minder boeiend in een interview!
Groetjes Coco -
Hoi Coco,
hier hebben wij de vragen die wij erg graag willen stellen tijdens het interview.
- Waar ziet je de toekomst van de flow-batterij heengaan?
- Waarom denkt je dat we de flow-batterij juist wel of niet moeten gebruiken?
- Zou u een flow-batterij als opslagmethode gebruiken of liever een ander alternatief voor de huidige batterijen?
- Kunnen er nog verbeteringen worden gemaakt aan de flow-batterij?
- Als we kijken naar auto’s en aandrijving daarvan, waar ziet u dan het meeste potentie in, de waterstof auto, de elektrische auto (met de flow-batterijen) of de benzine auto?
Er zijn nog eventuele vragen die we willen stellen, maar niet zeker van zijn. deze vragen moeten anders geformuleerd worden, of geschrapt worden.
-
Zou de flow-batterij goed gebruikt kunnen worden als alternatieve opslag cel?
-
Is de productie van een flow-batterij moeilijk?
-
Kan een flow-batterij eventueel nog gemobiliseerd worden?
-
Kan de flow-batterij nog eventueel compacter gemaakt worden?
-
Wat weerhoudt de flow-batterij op dit moment van gebruikt worden?
-
Kan de waterstof motor nog verbeterd worden?
-
Kunnen normale elektrische opslagcellen nog verbeterd worden?
-
Zal waterstof een grote rol spelen in de toekomst?
-
Zal elektrische opslagcellen een grote rol spelen in de toekomst?
hopelijk geeft dit genoeg inzicht over het interview. Als er vragen geschrapt moeten worden of anders geformuleerd. Veranderen wij dat met geen enkele moeite.
we horen graag van je terug!met vriendelijke groet,
Jaap -
• Waar ziet je de toekomst van de flow-batterij heengaan?
Ik denk dat flow-batterijen goed gebruikt kunnen worden als energie opslag. Wat het beste zou zijn is dat flow-batterijen worden opgeladen door groene stroom. Zo kan je ze bijvoorbeeld aansluiten op windmolens of zonnecellen. Dit zou ideaal zijn, omdat je zo erg weinig broeikassen hoeft uit te stoten om stroom op te wekken en vooral op te slaan.
• Waarom denkt je dat we de flow-batterij juist wel of niet moeten gebruiken?
De flow-batterij is op dit moment een erg goed alternatief voor het gebruiken van fossiele brandstof. Realiseer je natuurlijk wel dat het slechts een energie opslag manier is. Als de stroom die je erin stopt alsnog is opgewekt door het verbranden van fossiele brandstoffen, ben je weinig opgeschoten wat het milieu betreft.
Wat je je ook moet realiseren is dat het maken van een flow-batterij erg vervuilend kan zijn. Daarnaast is het, wanneer de batterij aan het eind van zijn leven is, een erg vervuilend afval product. Hier is zeker nog ruimte voor een oplossing, want dit is erg slecht voor het milieu.
• Zou u een flow-batterij als opslagmethode gebruiken of liever een ander alternatief voor de huidige batterijen?
Ik zou zeker een flow-batterij gebruiken als opslagmethode. Het ligt erg aan waar je deze gebruikt. Voor voertuigen kan een flow-batterij erg handig zijn, omdat deze snel opladen. Echter zijn ze vaak erg zwaar (als je veel vermogen wilt gebruiken zoals bij een auto). Voor sommige toepassingen zijn ze dus niet erg nuttig.
• Kunnen er nog verbeteringen worden gemaakt aan de flow-batterij?
Ja, zoals ik zei, nadat ze uitgebruikt zijn, zijn ze een vervuilend afvalproduct. Daarnaast kan de productie een stuk groener.
• Als we kijken naar auto’s en aandrijving daarvan, waar ziet u dan het meeste potentie in, de waterstof auto, de elektrische auto (met de flow-batterijen) of de benzine auto?
Naar mijn mening zou een waterstof auto het meest duurzaam zijn, omdat je geen CO2 uitstoot. Ook bij het opwekken kan je ervoor zorgen dat je geen CO2 uitstoot. Echter kost het meer energie om een afstand op waterstof te rijden dan dat het momenteel kost om een zelfde afstand op een accu te rijden. Toch is waterstof duurzamer omdat de productie en kosten van een auto accu zo ontzettend hoog zijn. -
Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben! Mochten jullie nog verdere vragen hebben, dan hoor ik het graag!