Hovercraft als openbaar vervoer • Geachte heer/mevrouw

  Wij (Tycho, Nizar, Remonen Farzaneh) zitten in 6 VWO van Leeuwarder Lyceum te Leeuwarden en zijn momenteel bezig met onze meesterproef. Daarbij willen we een hovercraft ontwerpen voor een snelle verbinding tussen vast land en de waddeneilanden. Ons opdrachtgever is Fred Lakeman van het bedrijf Rederij Wadden Transport. Aangezien we geen expert begeleider hebben kunnen vinden via het bètasteunpunt van de rijksuniversiteit Groningen, zijn we nog opzoek naar een expert begeleider.
  Hieronder staan onze hoofd- en deelvragen:
  Hoofdvraag:
  Op welke wijze zou een hovercraft een verbetering kunnen zijn ten opzichte van de Terschellinger Bank als veerboot tussen Harlingen en Terschelling kunnen?

  Deelvragen:

  • Hoe wordt de meeste lift gegenereerd bij een hovercraft?
  • Wat is de meest effectieve vorm voor een hovercraft?
  • Hoe kunnen we een modelbouw hovercraft bestuurbaar maken?
  • Welke route kan er genomen worden waarbij de bestemming zo snel mogelijk wordt bereikt zonder dat het milieu hier te veel voor wordt belast?
  • Welke brandstof is voor deze toepassing het meest efficiënt?

  We hebben al het vooronderzoek af en zijn momenteel bezig met het uitwerken van de deelvragen en tegelijkertijd het bouwen van een hovercraftmodel. Onze vraag luidt dus ook: heeft u misschien iemand met verstand van en/of ervaring met hovercrafts die ons zou kunnen helpen met dit project.

  Heeft u nog vragen voor ons dan horen wij dit graag, u kunt ons bereiken.

  Met vriendelijk groet,
  Tycho, Nizar, Remonen Farzaneh • Hallo @Technasium ,

  Wat een leuke opdracht. Ik heb geen ervaring met hovercrafts maar heb wel werktuigbouwkundige kennis die misschien van pas kan komen. Laat maar weten als jullie vragen hebben.

  Groet,
  Midas • Beste Midas,

  Een late reactie van ons :) Maar we hebben nu een aantal vragen...

  We zijn bezig met een prototype maken van de hovercraft, bij ons model is de afmeting van de propellers 12,6cm met een schaal van 1 op 100 wat dus in werkelijkheid 12,6m wordt, we vragen ons af of dit in de werkelijkheid mogelijk zou zijn. De afmeting van de hovercraft zou dan 40*30 m zijn.

  Verder zijn we nog niet helemaal uit over wat voor batterij/ accu we het beste kunnen gebruiken. We hebbe tot nu toe een voedingskast gebruikt voor ons model. Maar er moet uiteindelijk een accu hiervoor gebruikt worden.

  Graag horen we het van je,

  Gr,
  Farzaneh, Nizar, Remon en Tycho • Hallo @Farzaneh_Fotovat ,

  Hebben jullie goed gekeken naar hoe jullie schaalmodel schaalt naar een echt model? Denk eens na of de vleugels van je hovercraft inderdaad 100 keer zo groot moeten zijn als je voertuig 100 keer groter zal worden. 30 bij 40 meter is inderdaad wel een grote hovercraft. Ik weet alleen niet waar je hem voor gaat gebruiken. Als je er misschien heel veel mensen mee wilt vervoeren is het misschien wel een logische afmeting. Als je er een snelle race mee wilt doen zou je misschien beter voor een klein model kunnen kiezen.

  Lukt het om de hovercraft in de lucht te krijgen met een voedingskast? Dan zou ik zorgen dat je een accu gebruikt die hetzelfde vermogen kan leveren als de instellingen op de voedingskast.

  Succes! • Bedankt voor de reactie,
  De hovercraft is inderdaad voor het transport van auto’s en mensen (een gewicht van ongeveer 5 ton).
  Door de omstandigheden rondom de Corona kunnen we helaas verder geen prototype gaan maken.
  Er wordt straks een kopie van ons verslag naar jou als expertbegeleider gestuurd en het wordt gevraagd of jij online bij ons presentatie kan zijn. Daarvoor krijg je een uitnodiging van ons docent. Zouden we daarom misschien een emailadres mogen hebben, waarmee ons docent met jou kan communiceren?

  Groeten,
  Farzaneh • Hallo @Farzaneh_Fotovat ,

  Jammer om te horen dat corona jullie profielwerkstuk zo lastig heeft gemaakt.

  Mijn taak is om jullie te begeleiden met jullie inhoudelijke vragen en te helpen met het proces van jullie profielwerkstuk. Ik ben echter niet bevoegd om jullie werkstukken te controleren of jullie presentatie bij te wonen.

  Succes met de laatste loodjes,

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.