Pneumatisch aardappelkanon (op luchtdruk) • Beste TU Delft,
  Wij zijn 3 leerlingen uit 5 HAVO van het Leidsche Rijn College, voor ons PWS hebben wij een pneumatisch aardappelkanon gemaakt. Het kanon werkt en schiet zon 80 meter ver, Alleen hebben wij nog moeite met het verwerken van theorie in ons verslag. Bijvoorbeeld aantonen/vertellen waarom een zwaardere aardappel verder vliegt dan een lichtere aardappel, dit zouden we niet weten. We hebben de formule P = F / A (/ is gedeeld door) gevonden, en we dachten nog aan de tweede wet van Newton (F=m * a). Maar vanaf daar lopen we een beetje vast. Ook hadden wij nog een vraag over de schiethoek van het kanon. Wij dachten zelf dat een 45 graden hoek het beste is, maar wij vroegen ons af hoe we dit kunnen aantonen. Zouden jullie ons verder kunnen helpen?
  Groetjes Sjoerd Hesen. • Hallo @Sjoerd-Hesen ,

  Je zou eens kunnen kijken welke krachten invloed hebben op de energie van de aardappel in de lucht. Denk dan aan luchtweerstand, kinetische energie en de zwaartekracht. Probeer dit eens allemaal te tekenen en de juiste formules erbij te zoeken. Misschien kunnen jullie zo vinden waarom een zwaardere aardappel verder vliegt en welke hoek je het beste kunt gebruiken.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.