PWS Vleugel met winglet bouwen • Beste TUDelft studenten,

  Mijn PWS partner en ik hebben ervoor gekozen om ons profielwerkstuk onderwerp te houden over aerodynamica en specifiek over de invloed van een winglet en zijn kracht om turbulentie te bestrijden. Nu hebben we het idee om een windtunnel te maken met twee identieke vleugels, een zonder en een met winglet. We vragen ons af hoe we dit het best kunnen aanpakken, we maken ons voornamelijk zorgen om de vleugels. Welk materiaal is het handigst? We zitten te denken aan polystyreen (piepschuim) of een hele lichte soort hout, balsahout bijvoorbeeld? Zijn er ook andere belangrijke aspecten waar we rekening mee moeten houden als we een vleugel gaan bouwen / verdere karakteristieken die de vleugel nodig heeft? Als jullie hiermee ons een duidelijkere richting in kunnen vliegen dat zou erg gewaardeerd worden.

  Met vriendelijke groet,
  Fabio • Beste Fabio,

  Erg leuk en leerzaam onderzoek.
  XPS schuim is een geschikte kandidaat voor het maken van een vleugelprofiel. Vervolgends kan je hm snijden met een zelfgemaakte snijboog :https://www.modelbouwforum.nl/threads/simpele-goedkope-snijboog-voor-piepschuim-vleugels.263923/
  Voor de winglet kan je adviseren om deze erop te lijmen en egaal te schuren.
  Hoop jullie een stap in de goede richting gegeven te hebben.
  Succes!

  Mvg,


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.