PWS biomimicry en duurzaamheid • Hallo,

  Wij zijn Sophie en Anna, leerlingen 6VWO. Wij doen ons PWS over biomimicry en duurzaamheid. Wij willen kijken of we aan de hand van een natuurlijk concept/proces ons schoolgebouw duurzamer kunnen maken. Echter lopen wij vast bij het vinden van een aspect aan het schoolgebouw wat wij zouden kunnen verduurzamen. Wij vroegen ons af of hier wellicht ideeën zijn over waar wij ons onderzoek naar kunnen toespitsen.

  Met vriendelijke groet,
  Sophie en Anna


 • PWS TU Delft Team

  @Annav
  Beste Sophie en Anna,

  Origineel onderwerp voor je PWS!
  Jullie vraag is duidelijk. Ik heb wel een aantal ideeën, maar ik zou graag zien dat jullie de ideeën voor verduurzaming eerst willen zien. Hierop kan ik dan feedback en mijn eigen inzichten geven.
  Is dat een idee?

  Groetjes,
  Stijn • Beste Stijn,

  Dankjewel voor uw antwoord!
  We zijn inmiddels al hard aan de slag gegaan met 'kleur'. Onze school wordt namelijk elk jaar opnieuw geverfd. Hier kan natuurlijk verbetering in komen.

  Op dit moment verdiepen wij ons op twee gebieden. Namelijk allereerst verf gebaseerd op natuurlijke pigment en dus niet de schadelijke bestandsdelen van verf. Daarnaast doen we onderzoek naar structurele kleur. Dit is kleur die ontstaat door golflengte selectieve verstrooiing, veroorzaakt door nanostructuren.

  Nu is ons PWS heel erg theoretisch. Onze begeleider wil graag zien dat we ook daadwerkelijk een eigen onderzoekje doen. Alleen weten wij niet goed wat.
  We hebben op dit moment als ideeën om zelf een lokaal duurzaam te maken door duurzame verf te gebruiken. Alleen zit daar nog steeds niet veel van ons zelf bij.
  Daarnaast bedachten we dat we misschien een installatie kunnen maken bij het raam, waardoor er bepaald licht wordt tegengehouden en ander licht door wordt gelaten. En er zo een muur gekleurd kan worden. Echter zijn we bang dat dit niet haalbaar is.

  Heeft u misschien nog ideeën voor ons?

  Met vriendelijke groet,

  Sophie en Anna


 • PWS TU Delft Team

  @Annav
  Beste Anna en Sophie,

  Excuses voor mijn late reactie.
  Jullie hebben originele onderzoekjes bedacht zeg.
  Je zou een onderzoekje kunnen doen naar de milieu-impact van verschillende verfsoorten. Wat maakt een duurzame verf nou echt duurzaam? Wellicht de schadelijke stoffen in normale verf aantonen m.b.v. een scheikundige proef en deze proef ook uitvoeren met duurzame verf, om het verschil te kunnen zien?

  Groetjes Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.