PWS RC Hovercraft • Ik en mijn partner doen ons PWS over een hovercraft. We zijn nu bezig met de materialen uitzoeken om prototypes te maken en daarmee verschillende componenten te varieren en dan te testen. We lopen alleen nu een beetje vast, we hadden namelijk bedacht om een rc autootje van bol.com te kopen en die uit elkaar te halen voor de besturing en voor de batterijen, in deze rc auto zit een batterij van 4.8V. We hebben al propellers en dit zijn gewone pc ventilatoren, ook hebben we al een servo. Ons probleem is dat we niet weten of de batterij en de besturing kan samen werken met de servo en met de ventilatoren en of we dan wel genoeg lift krijgen. Weet iemand misschien hier iets meer over en is het wel de makkelijkste optie om een rc auto uit elkaar te halen hiervoor?

  M.v.g. Maarten Oostveen en Quinten Reuvekamp
  Alkwin Kollege 6V1


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Maarten-Oostveen ,

  Zo te horen willen jullie een mechatronica project doen. Je kunt er dan voor kiezen om een RC auto uit elkaar te halen en de elektromotoren en de besturing te gebruiken. Echter heeft de fabrikant het product (en de printplaat) wel precies zo ontworpen voor dit doeleinde en is het moeilijk om op dit systeem extra servo's toe te voegen. Ik denk wel dat je de motoren kunt blijven aansturen om zo lift te genereren. Het sturen met de servo zou je een extra systeem voor kunnen gebruiken zoals bijvoorbeeld een arduino. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles met arduino te doen. Dan koop je losse onderdelen zoals elektromotoren, zenders en ontvangers en servo's.

  Om te weten of je genoeg lift krijgt kun je een berekening uitvoeren met een free body diagram. Kijk waar de krachten komen te staan en hoeveel vermogen je nodig hebt om de hovercraft in de lucht te krijgen. Dit zal nooit precies kloppen dus zorg ervoor dat je een motor koopt dat verschillende toerentallen kan draaien of koop meerdere motoren die je kunt testen.

  Groet,
  Midas • Heel erg bedankt Midas!


 • PWS TU Delft Team

  Geen probleem! Succes met jullie PWS.


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.