Opruimen van ruimtepuin • Beste TU Delft,

  Wij zijn vier leerlingen van 6 VWO aan het Cals College Nieuwegein en hebben gekozen voor technasium.

  Voor onze meesterproef moeten we een oplossing bedenken voor het opruimen van ruimtepuin. Deze opdracht hebben we gekregen van NLR en zullen we op 25 maart 2021 aan de opdrachtgever en onze docenten presenteren.

  Wij zijn op zoek naar een expert die ons zal voorzien van informatie en helpen bij vraagstukken tijdens dit project. Verder zal deze expert tijdens het proces functioneren als een procesbegeleider. Dit betekent dat gekeken zal worden of wij het project op de juiste manier aanpakken en hoe we het eventueel anders kunnen doen. Het plan is om ongeveer 1 keer in de 3 a 4 weken te overleggen. Is er binnen uw universiteit iemand bereid om ons als expert te begeleiden?

  Met vriendelijke groeten,

  Louise van Kleef, Mirte Kleefsman, Emma Scheepstra en Slava Westerhof • Hoi,

  Ik zou graag jullie expert willen zijn en met jullie mee willen denken om zo het proces te begeleiden. Ik stel voor dat we binnenkort een zoom-call inplannen als kennismaking en de gelegenheid om jullie eerste vragen te stellen.
  Hoor graag hoe jullie hier over denken.

  Mvg, • Het lijkt ons een goed plan om een zoomcall te plannen. Momenteel zijn wij bezig met het projectplan afronden en deze moet vanavond ingeleverd worden. Hierin zit ook een deelhoofdstuk over de expert, daar hebben we uw contactgegevens voor nodig. (volledige naam, mail adres en tel nmr.) Ook zouden wij hierin moeten benoemen wat uw functie is bij het bedrijf waar u in dienst zou zijn, maar aangezien u nog studeerd zullen wij dit verwerken. Wij hebben les op maandag (van 15:00-16:00) en vrijdag (11:00-13:20), op deze tijden zouden wij een zoomcall kunnen plannen. Hier buiten is eventueel ook mogelijk als uw voorkeur hier naar uit gaat. • Als je je telefoonnummer in een schatbericht naar me stuurt kunnen we een afspraak maken. • we hebben een telefoon nummer gestuurd in als het goed is de privechat. • Beste Storm,
  onze opdrachtgever had gevraagd of wij ook onderzoek wilden doen naar de elementen van Kepler. Dit gaat erg goed maar er is specifiek één element waar wij niet helemaal uitkomen, namelijk de "Longitude of the ascending node" deze zou gevormd moeten worden door de ascending node en de "reference frame's vernal point". wat is nu de richting van het referentie stelsel en wat houd de ascending node in? We gebruiken voor het begrijpen van deze elementen: https://en.wikipedia.org/wiki/Orbital_elements
  mvg, het hele team • Hoi!
  Voor geocentric orbits: longitude of the ascending node = right ascension of the ascending node (RAAN)
  Bekijk deze video even : https://www.youtube.com/watch?v=8dbLs9Gfrts
  Mocht je er nog niet uitkomen, stuur alsjeblieft nog een bericht hier.
  Succes!
  Mvg, • Beste Storm,
  We lopen tegen een klein dingetje aan tijdens ons project. We willen namelijk weten op welke hoogte het meeste ruimtepuin zich bevind, echter zijn we er nog steeds niet in geslaagd antwoord op deze vraag te vinden. Zou u ons hierbij willen helpen?
  mvg het hele team • Hier een hulpzame link: https://www.britannica.com/technology/space-debris
  Succes!

  Mvg,

  Storm • Bedankt voor de link, hier kunnen we zeker mee verder!
  Groetjes,
  het hele team • Geen probleem,. succes! • Beste Storm,
  ons project nadert de eindstreep en we hebben nog een vraag over de ionenmoter. We willen namelijk gebruik maken van het Hohmann effect (maar dan omgekeerd) voor het opruimen van ruimtepuin. Nu is onze vraag of een ionenmotor geschikt is om een grote dV te leveren in 1x?
  Mvg,
  het hele team • Beste Team,

  Dat is ie zeker niet, Ion-thrusters leveren een theoretisch maximum van 5 n vandaag de dag wat alleen voor een spiral transfer zou kunnen zorgen. Voor een Hohmann zou je toch echt moeten kijken naar chemical propulsion. Een wat meer futuristische is plasma propulsion. Hier zou je ook naar kunnen kijken. Succes!

  Mvg,

  Storm


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.