PWS ketonen  • Mijn naam is Elise en ik zit dit jaar in VWO 6 en schrijf samen met twee klasgenoten een PWS over ketonen in het menselijk lichaam. Ketonen in het menselijk lichaam kunnen ervoor zorgen dat het lichaam in ketose komt, dit kan gebeuren via een dieet en/of supplementen. Wanneer dit gebeurt worden vetten omgezet tot energie in plaats van glucose. Dit heeft onder andere voordelen met betrekking tot afvallen. Wij zouden graag een proef willen uitvoeren waarbij we verschillende soorten supplementen met elkaar vergelijken door ze te 'ontleden', maar onze school heeft hier de faciliteiten niet voor. Daarom zouden wij dit graag in een laboratorium van een universiteit willen doen.


  • PWS TU Delft admin

    Hey @elisebuitenhek

    Ik ben bang dat onze scheikunde expert op dit moment je nog niet verder kan helpen. Dus voordat ik je kan garanderen dat het op de TU Delft kan ben ik eerst benieuwd naar je hoofd- en deelvragen. Als je die levert heb ik een beter beeld van het experiment namelijk.

    Groetjes,
    Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.