PWS Armprothese • Beste student,

  Voor mijn PWS doe ik een onderzoek naar robot armprotheses, om preciezer te zijn wil ik graag een myo elektrische armprothese vergelijken met de nieuwere variant: een prothese die als het ware direct verbonden is aan de zenuwen. Als praktische component bij dit onderwerp wilde ik zelf graag een robot arm prothese maken, en daarbij onderzoeken in hoeverre deze arm hetzelfde functioneert als een echte arm door allerlei kleine proefjes te doen om dit te testen. Ik weet helaas nog niet exact welke materialen ik moet gebruiken voor het bouwen van de prothese en waar ik deze kan vinden. Ook het programmeren is een onderdeel waar ik nog niet genoeg kennis over bezit om de prothese te kunnen maken. In verband met corona zijn mogelijkheden beperkt, maar het zou erg fijn zijn als u mij verder kan helpen / informatie kan bij brengen.

  Met vriendelijke groet,

  Nawal


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Nawal ,

  Gaaf onderwerp! Wel heel erg breed. Kijk dus uit dat je niet te veel hooi op je vork neemt. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een robot arm te programmeren met arduino of een realistische robot arm te 3D-printen. Heb je al ervaring met arduino of 3D-CAD programma's? Zo ja, dan zou je inderdaad misschien beiden kunnen uitvoeren. Anders zou ik je misschien focussen op één van de twee onderdelen. Waar heb je hulp bij nodig?

  Groet,
  Midas • Beste Midas,

  Ik zal er op letten ! Ik wilde inderdaad vooral focussen op het programmeren aangezien ik geen ervaring heb met 3D-CAD en er verder wel blueprints te vinden zijn die ik eventueel kan downloaden en 3D-printen. Met arduino heb ik wel wat ervaring, alleen helaas niet genoeg om te kunnen slagen in dit onderzoek. Waar ik dus graag hulp bij zou willen is het programmeren van de robot arm prothese en het gebruik van de juiste materialen hiervoor.

  Met vriendelijke groet,

  Nawal


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Nawal ,

  Ik kan daar bij helpen. Bedenk goed wat je wilt dat de robotarm moet kunnen. Stel dus een programma van eisen op. Zo kun je namelijk zogeheten sensoren en actuatoren gaan selecteren. Bijvoorbeeld: De arm moet met X kracht in richting X kunnen bewegen dus heb ik een servomotor nodig van X vermogen.

  Laat maar weten als ik nog ergens mee kan helpen.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.