Profielwerkstuk online reviews • Goedendag,
  Wij willen graag een profielwerkstuk over online reviews maken. Onze hoofdvraag is hoe we de kans op een succeservaring, gegeven de reviews kunnen bepalen.
  Ons uitgangspunt is het volgende filmpje https://youtu.be/8idr1WZ1A7Q
  Helaas is er al heel lang geen vervolgfilmpje gemaakt. Wij zitten er mee hoe we de bayesiaanse methode kunnen gebruiken om de gevraagde kans te bepalen. We hebben hier namelijk de kans op de succesrate nodig en de kans op de data (bijv 48 positieve en 2 negatieve reviews).
  Heeft iemand enige tips of bronnen hoe wij na dit filmpje verder moeten gaan? We zouden aannames kunnen doen dat de kans op een bepaalde succesrate uniform verdeeld is, maar dat lijkt ons niet de beste aanname. Ik hoop dat iemand ons verder kan helpen met een artikel of een goed idee.
  Anders moeten we een ander onderwerp gaan kiezen en deze lijkt ons zo ontzettend leuk!
  Alvast bedankt.


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Lydia

  Cool PWS onderwerp hebben jullie gekozen zeg. Ik zou er zeker niet van af stappen, dit klinkt als een ontzettend cool project.

  Jammer dat die geen vervolg filmpje gemaakt heeft. Ik zie wel op zijn channel dat die nog actief is, dus wie weet komt die nog. Hebben jullie de regel van Bayes al gevonden? Dat lijkt me een goed begin punt. Zodra je die hebt kun je gaan kijken naar welke waardes je in die regel moet plaatsen.

  Aannames maken over de distributie van de succesrate mag je zeker doen! Onderbouw die alleen dan wel heel goed. Je hebt al een intuitie over waarom een uniforme niet zou kloppen, dus je weet er al iets vanaf. Een deelvraag binnen je PWS kan het analyseren zijn van producten met heel veel recensies, hoe meer het er zijn hoe dichter je schatting gaat zijn.

  Om nu verder te gaan zou ik vooral duidelijke deelvragen uittypen. Ik weet zeker dat er goede te bedenken zijn die dan gaan leiden tot het antwoord op je hoofdvraag. Sturen jullie die ook naar mij? Gaan we daarna samen verder.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.