Hyperloop • Beste Student TU Delft,

  Wij zijn Klaas Beumer en Julia Spies. Wij zijn twee middelbare scholieren van het Eerste Christelijke Lyceum uit Haarlem. We gaan ons PWS houden over de Hyperloop. We zouden graag een technische proef hiermee willen uitvoeren. De middelen bij ons op school zijn daarvoor beperkt. Dus vroegen wij ons af of bij jullie in Delft hier meer mogelijkheid voor is. Verder zijn wij ook benieuwd hoe dit als volgt gaat door alle corona maatregelen. We horen graag van jullie!!!

  Met vriendelijke groeten,
  Julia Spies en Klaas Beumer


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @juliaspies ,

  Leuk dat jullie je PWS over Hyperloop willen doen. Wat zouden jullie als proef willen uitvoeren? Wellicht kunnen we meedenken met een proef. Als daar meer duidelijkheid over is kan ik ook pas inschatten of we deze proef samen (corona-proof) kunnen uitvoeren.

  Groet,
  Midas • Beste Midas,
  Het spijt ons dat wij niet meer van ons lieten horen nadat wij u hadden gevraagd over de mogelijkheden rond een PWS over de hyperloop. Echter hebben wij wel nagedacht over enkele experimenten die te maken hebben met de basisprincipes van de hyperloop. Zoals de magnetische levitatie en aandrijving. Een paar simpele experimenten kunnen wij op school uitvoeren, maar voor 1 proefje hebben wij niet de geschikte materialen. Wij willen namelijk onderzoeken hoe efficiënt elektrische energie via elektromagneten bij de LIM omgezet wordt in kinetische energie. Daarbij zouden we graag willen meten aan de krachten die ontstaan door de magnetische interactie tussen de primary en de secondary. Dan is onze vraag in hoeverre u bereid bent om ons hierin te helpen: heeft u een geschikte proefopstelling en wat zijn daarin de opties. Wij hopen natuurlijk om zo’n practicum in TU Delft uit te voeren, maar begrijpen ook heel goed als dit niet mogelijk is door bijvoorbeeld de regels omtrent covid-19. Het zou ons ook al heel erg helpen als wij online contact in de vorm van een zoommeeting kunnen leggen om wat vragen te stellen over de technische aspecten van de hyperloop. We vinden het ontzettend interessant om van experts te horen hoe het allemaal precies zit! We zien graag een reactie tegemoet.
  Met vriendelijke groeten,
  Julia Spies en Klaas Beumer


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @juliaspies ,

  Ik ga jullie doorverwijzen naar mijn collega @Coco_P van technische natuurkunde. Zij weet beter wat er mogelijk is op het gebied van magnetisme.

  Groet,
  Midas • Hoi Julia en Klaas!

  Zoals jullie al hadden verwacht, wordt het erg lastig jullie proef uit te voeren op de TU Delft. Op het Science Center hebben wij de proef niet en ik vraag mij af of het studenten team Delft Hyperloop jullie met de huidige maatregelen kunnen ontvangen. Ik heb ze wel een berichtje gestuurd, want wie weet! Als alternatief, lijkt het mij het best inderdaad een keer te videobellen. Je kunt je inschrijven voor een PWS middag door te mailen naar scholierenlab@tudelft.nl. Geef in het onderwerp pws middag aan en daarnaast in de mail: mijn naam, aantal leerlingen (jullie zijn dus met zijn tweeen), dat jullie het onderwerp Hyperloop behandelen in jullie PWS, jullie telefoonnummer en een link naar dit topic. Ik zoek dan contact met jullie op om een belafspraak te maken.

  Groetjes Coco


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.