Homeopatische en chemische medicijnen • Beste ,

  Wij zijn Sara en Eva, volgend jaar gaan we naar VWO 6 en moeten we beginnen aan ons profielwerkstuk. We willen ons profielwerkstuk doen over homeopathische medicijnen en chemische medicijnen die je van de dokter krijgt. Hierbij willen we onderzoeken of beide medicijnen werken en of de een beter werkt dan de ander. Om dit te onderzoeken willen we gebruik maken van schimmels of bacteriën. Aangezien er al meerdere profielwerkstukken geschreven zijn over antibiotica leek het ons wel interessant om schimmels te gebruiken. We zouden hier een practicum bij uit willen voeren waarbij we 1 of 2 schimmels kweken in kweekschaaltjes en hier dan 2 soorten chemische medicijnen op willen testen en 2 soorten homeopatische medicijnen. Dit zou dan alleen niet bij ons op school mogen.

  We weten niet of het beter is om voor schimmels te kiezen en zo ja, hoe we aan schimmels moeten komen. Aangezien het om medicijnen gaat, weten we niet of we schimmels van een schimmelinfectie van de huid moeten nemen of dat de schimmels op verrot fruit ook zouden voldoen. Ook weten we niet waar we dit practicum dan uit zouden kunnen voeren. We hebben wel al op websites van universiteiten gekeken, maar daar kunnen we naast workshops voor antibiotica niet veel vinden.

  Met vriendelijke groet,
  Sara en Eva, leerlingen Raayland College Venray


 • PWS TU Delft Team

  Beste sara en eva,

  Wat hebben jullie als hoofdvragen en deelvragen opgesteld? Want zoals het er nu uitziet is het onderwerp wat jullie willen onderzoeken voor jullie PWS heel breed. Misschien is het handig om dit eerst beter te specificeren zo dat jullie misschien eerst uit kunnen gaan zoeken naar een medicijn voor een bepaalde aandoening. En daarna ga onderzoeken wat voor homeopathische en chemische medicijnen daarvoor zijn. Dus het is vooral belangrijk dat jullie het overzichtelijk houden voor jezelf!

  Als jullie hier hulp bij nodig hebben kunnen jullie dit altijd vragen

  Groetjes ,
  Ismene • @Ismene-Usman
  Beste Ismene,

  Als hoofdvraag hebben we 'Hoe effectief zijn homeopathische geneesmiddelen vergeleken met chemische geneesmiddelen in het genezen van (zwemmerseczeem/kalknagel)?'. Deelvragen hebben we nog niet, we hebben wel al een paar mogelijke deelvragen, maar moeten daarover eerst nog overleggen met onze begeleider.

  Met vriendelijke groet,
  Sara en Eva


 • PWS TU Delft Team

  @Sara-en-Eva
  Hoi Sara en Eva,

  Ik ben Stijn en zal jullie verder helpen met de vraag.
  Dat klinkt als een goede hoofdvraag. Hiervoor is het wel van belang dat je wetenschappelijke onderzoeken verzamelt die bewijzen vinden dat de desbetreffende aandoening inderdaad (deels) verholpen kan worden met de twee typen geneesmiddelen die je onderscheidt.
  Heb je inmiddels overlegd met je begeleider over de deelvragen? Zoals Ismene al zei, kan je de beginnen met een deelvraag over welke geneesmiddelen er worden voorgeschreven.

  Groetjes,
  Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.