Winglets • Goedemiddag,

  In het afgelopen schooljaar, 5 vwo, heb ik een scriptie geschreven over de duurzaamheid in de luchtvaart door de toepassing van winglets. Nu ben ik bevorderd naar de 6de klas en wij hebben al reeds info gekregen over ons PWS. En voor mijn PWS wil ik graag voortborduren op mijn scriptie.
  Is het misschien mogelijk om in jullie windtunnel onderzoek te doen naar hoe duurzaam een bepaald type vliegtuig met winglets is ten opzichte van hetzelfde type vliegtuig zonder winglet?

  Mvg,
  AdMa • Beste Adma,

  Om te beginnen, erg leuk en interessant onderwerp. De winglet heeft inderdaad veel bijgedragen aan het efficiënter maken van de vleugel. Direct onderzoek doen we op het moment niet, maar we geven wel een workshop die het gedrag van vleugels laat zien en de verdere karakteristieken. Misschien is het interessant om hieraan deel te nemen na de zomer. Je kan je dan gewoon opgeven op de website. Als je verder nog vragen hebt over winglets kan je natuurlijk gewoon hier op het forum terecht.

  Mvg,


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.