PWS Quantummechanica Experiment  • Ik (Yiska) doe mijn PWS over quantummechanica, en dan met name over golfdeeltje dualiteit. Ik ben nu op zoek naar een experiment om te doen. Het dubbelespleet experiment is zeer passend voor mijn PWS. Is er een mogelijkheid dit experiment uit te voeren om zo golfdeeltje dualiteit van een elektron aan te tonen?

    Of is er een ander experiment of een combinatie van experimenten waarmee ik dit ook aan zou kunnen tonen?  • Hoi Yiska, dat klinkt als een super interessant onderwerp voor je PWS. Helaas is het twee spleten experiment uitvoeren bij ons op het Science Center op dit moment niet mogelijk. Wat eventueel zou kunnen is een experiment uitvoeren waarbij je monochromitsch licht (licht van 1 golflengte) op een tralie kan schijnen waardoor je op een scherm achter de tralie een interferrentiepatroon kunt waarnemen. Dit is net iets anders maar laat ook zien dat licht zowel uit deeltjes als golven bestaat. Ik zou na de zomervakantie kunnen uitzoeken hoe en of we dit samen kunnen uitvoeren. Ben je hierin geinteresseerd?
    groeten Coco  • @Coco_P Sorry voor mijn late reactie, maar dat lijkt me een goed alternatief! Als jij uit zou kunnen zoeken of dit mogelijk is dan hoor ik dat graag, en zou ik dat experiment graag samen met je uit willen voeren.  • Hoi Yiska! Leuk, ikga er achteraan. Ik moet wel vast zeggen dat ik even goed moet uitzoeken hoe we dit in het echt kunnen uitvoeren terwijl we alle corona regels volgen! ik hou je op de hoogte.
    Groetjes Coco


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.