Hulp bij PWS • Hi,
  Ik en een vriend van mij doen met zijn tweeën ons pws en we weten dat we een ontwerp willen maken en dat we iets willen doen met 3d-printen. We hebben een beetje zitten kijken naar protheses alleen ons probleem is dat er al heel veel te vinden is over dat onderwerp en we lopen een beetje vast. We weten niet zo goed hoe we nu een probleemstelling op kunnen stellen en wat we moeten doen dus heeft er iemand nog ideeën of tips?
  Alvast bedankt, Ivar


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Monsterco4 ,

  Gaaf onderwerp! Goed nieuws, er is altijd iets nieuws te onderzoeken aan een onderwerp. Er zijn nog ontzettend veel onderzoeken naar het 3D-printen van protheses. Het enige wat het voor jullie misschien lastiger maakt is dat jullie nog redelijk onervaren zijn in het onderwerp.

  Wat jullie eventueel zouden kunnen doen is een "ontwerp - profielwerkstuk" doen (https://pwstudelft.nl/stappenplan/). Dan zouden jullie een toepassing kunnen bedenken en tijdens jullie PWS het hele ontwerp van een prothese kunnen doorlopen. Tip: maak een prothese voor een klein dier (hond, kat, vogel, etc.) , dan kunnen jullie de prothese misschien ook echt 3D-printen in een standaard formaat 3D-printer. Jullie zullen een programma van eisen moeten opstellen, rekenen aan de krachten die op de prothese komen te staan, een 3D-CAD programma onder de knie krijgen, en het uiteindelijke ontwerp maken. Dan hebben jullie een heel leuk en uitdagend PWS.

  Laat maar weten of dit jullie helpt en of jullie nog vragen hebben.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.