Leukemie • Hallo Team PWS TU Delft,

  Ik moet samen met 2 andere leerlingen uit m’n klas het PWS maken. We zitten in 4 havo en volgen allemaal, het vak Biologie.
  Ons lijkt Leukemie een heel interessant onderwerp.
  Nu moeten een natuurlijk een hoofdvraag formuleren en ook alvast nadenken over een experiment/onderzoekje/practicum wat we op school of elders kunnen doen, wat ook bij draagt aan de hoofdvraag en het onderwerp.
  Alleen wij komen hier niet uit, omdat het geen hoofdvraag kan zijn waar het antwoord al van bekend is en het bloedkanker is, dus het lastig is om daar een hoofdvraag en practicum bij te bedenken.

  Onze hoofdvraag moet de vorm: ‘Wat is de invloed van ...A... op ...B...?’ hebben.
  Het practicum/experiment mag alles zijn als het er maar bij aansluit.

  Zou iemand ons hiermee kunnen helpen?

  Groetjes,
  Rosalie en mijn groepsleden


 • PWS TU Delft admin

  Hey @RosalieV

  Leukemie kan inderdaad een interessant onderwerp zijn voor je PWS. Voor een hoofdvraag willen wij graag scholieren een richting opsturen die inderdaad nog niet veel is voorgekomen. Misschien moet jullie nadenken over leukemie niet alleen uit een medisch perspectief maar ook vanuit een sociaal perspectief? Of een economisch perspectief? Dat kan jullie al wat interessante vragen opleveren die vast niet al beantwoord zijn.

  Een practicum erbij bedenken is altijd wel lastig, ik zou wel focussen op een goede hoofdvraag stellen. Dan kun je daarna opzoek naar een realistisch practicum. Helpt dit jullie al verder?

  Groetjes,
  Jip • klinkt leuk


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.