Thuis experiment verzinnen - Hoe kunnen vliegtuigen milieuvriendelijker vliegen? • Hallo,
  Ik en Tim doen ons profielwerkstuk over hoe vliegtuigen milieuvriendelijker kunnen vliegen. We hebben al een keer deelgenomen aan de pws-middag en hebben daar een experiment gedaan met de windtunnel. Alleen zitten we nu natuurlijk thuis en zouden we graag nog een experiment willen doen die we zelf thuis kunnen doen. Alleen hebben we zelf geen idee hiervoor. Het kan een experiment zijn over materiaalkeuze, een vleugelprofiel of iets in deze richting.
  Heb je hier een idee voor?

  Alvast bedankt,
  Luuk en Tim • Hi Luuk,
  Naast de aerodynamica is de structuur van een vleugel ook erg belangrijk. Het van groot belang om een zo stevig mogelijke vleugel te hebben tegenover zo weinig mogelijk extra massa, want massa = extra lift nodig = extra brandstof nodig = extra gewicht ..... Het welbekende sneeuwbaleffect van het ontwerpen van een vliegtuig. Ga kijken welke structuren optimaal zijn, en probeer ze dan eventueel na te bouwen en test ze dan op dingen als failure, deflection etc. Genoeg hierover is te vinden op het internet. Ik ben benieuwd!
  Succes, • @storm Bedankt we gaan het proberen!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.