Aerogels  • Beste,

    Ik ben een leerling uit het zesde middelbaar. Ik moet voor het vak chemie een onderzoekscompetentie maken over aerogels. In een groepje van 3 zouden we graag aerogels willen maken. Maar de school bezit namelijk geen superkritische drogers en heeft ook niet alle elementen die nodig zijn voor een aerogel te maken. Daarnaast weten we ook niet exact hoe wij zo een aerogel kunnen maken en wat het verschil is tussen verschillende aerogels. Is het nodige materiaal voor deze proef aanwezig en is er een mogelijkheid voor ons om deze te gebruiken. En waar kunnen we betrouwbare info vinden over deze proef?

    Met vriendelijke groeten,

    Johannes  • Hi Johannes, bij het praktische deel van je onderzoek vrees ik dat je helaas niet zal kunnen helpen. Ik heb ook geen toegang tot die apparatuur en materialen. Wat is verder precies je vraagstelling, wat wil je onderzoeken aan het materiaal? Dat is denk ik belangrijk om goed eerst voor ogen te hebben, voordat je aan het materiaal gaat komen.
    Succes en groet,


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.